'Galerie van ...... tot heden' alleen op zondagen geopend

VRIEZENVEEN - Hoewel kunstenaar Wil Wessels (66) inmiddels met pensioen is, was volledig stoppen met werken en met zijn hobby voor hem geen optie. Bovendien kon hij zijn karakteristieke pand aan het Westeinde 172 in Vriezenveen niet onbenut laten. De glas-in-loodkunstenaar en (airbrush)schilder opent daarom zijn showroom vanaf september 2019 als Galerie van ..... tot heden.

Wessels vervaardigde in de loop der jaren een groot aantal kunstwerken, waarvan de meeste in opdracht, zoals glas-in-lood ramen voor kerken. Maar door zijn creativiteit en zijn kennis van het bewerken van glas maakte hij ook diverse muziekinstrumenten, allemaal van glas en dus niet zoals gebruikelijk van hout. Hij had zijn glazen viool graag aangeboden aan André Rieu, maar ondanks diverse mailtjes kreeg hij nooit enige reactie.

Zijn kunstwerken stelt hij vanaf september ten toon en zijn bovendien te koop. Volgens het artikel in de gedrukte uitvoering van het regionale dagblad Tubantia is zijn galerie echter alleen op zondagen geopend om de kunstwerken te bekijken en aan te schaffen. Dat dit in strijd is met de gemeentelijke regelgeving, want winkels mogen in Vriezenveen op zondagen niet geopend zijn, is iets waar een kunstenaar, ook een kunstenaar in ruste, zich natuurlijk totaal niet druk over maakt. Creatieve geesten houden zich namelijk met andere zaken bezig.


«   »