Hemelvaart met Italiaanse coverband van Queen en veel meer, zoals Dries Roelvink

VRIEZENVEEN – Ook dit jaar staat Hemelvaartsdag in Vriezenveen garant voor Randrock. De absolute topper moet het concert van The Vipers zijn, een cultgroep uit Italië die de beste Queen Tribute band in Europa  heet te zijn.

Het centrum van Vriezenveen is vanaf café-restaurant Het Wapen tot en met het Kerkplein één groot festivalterrein waar van ’s middags één tot ’s avonds één van alles te genieten valt, met verspreid over drie podia een keur aan artiesten, in veel genres, voor alle generaties. De Vipers sluiten vanaf half twaalf het festival met hun Queen-repertoire af, tot een uurtje of half één.

Voor de kleintjes begint het klusduo Buurman & Buurman met het bouwen van een feestje. Of breken ze de tent juist af? Aan het eind van de middag zijn er de Small Time Crooks. Deze vier heren zijn graag-geziene gasten bij Schorem Haarsnijder en Barbier en waren al eerder te bezichtigen op Lowlands en Paaspop. Deze underground-sensatie biedt een energieke mix aan vintage en moderne muziek. De Small Time Crooks worden afgewisseld door een heel ander genre, namelijk dat van de Nederlandse artiest Dries Roelvink. Na vorig jaar Paradiso zal hij op Hemelvaartsdag Vriezenveen plat krijgen: ‘Ja, ja ik kom, ik kom eraan!’

Randrock sluit dit jaar aan op het 650-jarig bestaan van Vriezenveen door een groot aantal Vriezenveense artiesten een podium te bieden. Ook is er een vloer voor dance en lounge.


«   »