Presentatie van levenswerk Hammer Huizen van Dick de Ruiter

DEN HAM – Na een kwart eeuw is  het lijvige boek  Hammer Huizen en mensen gepresenteerd. Het boek vertelt in 470 pagina’s en ruim vijfhonderd foto’s de geschiedenis van nagenoeg alle huisplaatsen en hun bewoners in het dorp Den Ham. De verschijning van het magnum opus van auteur Dick de Ruiter vond plaats te midden van zijn familie, bestuursleden en vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging en andere genodigden.

In het boek besteedt De Ruiter aandacht voor zover bekend aan alle erven ooit in Den Ham , maar ook de nieuwbouwwijken van het brinkdorp zijn kort beschreven.

Het boek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Voorzitter ad-interim Cor Boom nam tijdens de plechtigheid letterlijk en figuurlijk zijn hoed af voor Dick de Ruiter en mocht hem het eerste exemplaar overhandigen.

In zijn reactie bedankte Dick allen die hadden meegewerkt aan de totstandkoming van zijn boek, onder wie ook John Mulder van uitgeverij Kordaat, die voor de opmaak van het boek heeft gezorgd. Onder begeleiding van de muzikale tonen van het duo The Old Friends kon vervolgens iedereen een eerste blik in het boek werpen.

De voorverkoop vindt de komende twee weken plaats. Tot en met zaterdag 1 juni is het boek te verkrijgen in het Middendorpshuis te Den Ham. Daarna  is het boek te koop bij de Readshop en de TTI in Den Ham en bij Ineke Ningbers en Klaas Dragt in Vroomshoop.


«   »