De grote brand van Vriezenveen kan nu in de prijzen vallen

VRIEZENVEEN – Ook dit jaar zal de Cogas Cultuurprijs worden toegekend en één der drie genomineerden is de muziektheaterproductie ‘De grote brand van Vriezenveen’. Het publiek heeft de belangrijkste stem  in het kapittel. Stemmen kan via www.cogas.nl/cultuurfonds) of via www.facebook.com/cogashoudtvancultuur.

Naast het Vriezenveense initiatief zijn ook  de Theaterroute Almelo en de Passiespelen Hertme genomineerd. Dat gebeurde door de toetsingscommissie met leden uit alle negen de gemeenten uit het Cogasgebied. Het publiek kan via de website stemmen op hun favoriet. 

De grote brand van Vriezenveen’ vertelt het verhaal van een dramatische gebeurtenis uit de geschiedenis van Vriezenveen, namelijk de dorpsbrand van 16 mei 1905, op een uitzonderlijke manier, met gebruikmaking van poppenspel, live muziek en grafische beelden, die bij elkaar leiden tot een vernieuwende theaterbeleving.

Stemmen kan online tot 10 juni aanstaande via www.cogas.nl/cultuurfonds of www.facebook.com/cogashoudtvancultuur. 

De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2018 was ‘Glasrijk Tubbergen’, een veelzijdig en laagdrempelig evenement voor jong en oud met exposities van glaskunst en inspirerende demonstraties en workshops.

Als ‘verbinder’ beoogt Cogas een bijdrage te leveren aan ‘een fijn woon- en leefklimaat in de regio’.


«   »