Beelden in steen en op papier van Henk Blokhuis in Expositiehuis te Den Ham

DEN HAM  - De beeldend kunstenaar Henk Blokhuis uit Almelo exposeert in het Middendorpshuis te Den Ham, dat dit jaar drie decennia bestaat. Blokhuis laat in het voormalige hotel aan de Brink 'Beelden in steen en op papier' zien.

Blokhuis volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en gaf zelf les in tekenen en kunstgeschiedenis aan de inmiddels opgeheven Pedagogische Academie in Almelo en later aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Hij tekent en schildert, en tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met grafiek - met name de linoleumsnede (hij  had aan huis jarenlang Uitgeverij Parkwegpers)  - en sedert enige tijd met beeldhouwen in harde gesteenten, waarin hij zich in een werkplaats op Indië te Almelo bij beeldhouwer Linda Biemans bekwaamt.

Blokhuis toont onder meer revaliderende en musicerende mensen, landschappen of situaties uit het leven gegrepen.

Twintig jaar geleden exposeerde Blokhuis al in het Expositiehuis met linoleumsneden die hij maakte van het orkest van de muziekvereniging Juliana. Door al beeldend de zaak wat te  vereenvoudigen en te abstraheren, probeert hij het fotografische plaatje te vermijden.

De tentoonstelling is gisteren geopend en kan tot en met 17 mei worden bezocht, gratis en voor niks, van woensdag tot en met vrijdag, van twee tot vier.


«   »