Dick de Ruiter boekstaaft Hammer huizen en mensen kloekmoedig

DEN HAM – Op afzienbare termijn verschijnt van de hand van Dick de Ruiter het standaardwerk 'Hammer huizen en mensen’ waaraan hij een kwart eeuw werkte.

In een druk bezochte ledenvergadering van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop gaf de auteur alvast een presentatie over dit werk zijner handen. Het wordt een kloek werk van 470 pagina’s waarin De Ruiter de geschiedenis van het brinkdorp beschrijft.

Eerder gaf de vereniging boeken uit over de buurschappen Meer en Noordmeer, Magele en Linde. Over pakweg een maand rolt het boek van De Ruiter van de persen in een oplage van 1.500 exemplaren; veel (oud-) Hammenaren zullen geïnteresseerd zijn. Nagenoeg elk huis in het dorp wordt beschreven, soms met een lange bestaansgeschiedenis, soms uiteraard alleen maar van zeer recente datum, want de nieuwbouwwijken ontbreken niet.

Voor de pauze kwamen ter vergadering van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop de gebruikelijke agendapunten aan de orde. Wegens stijgende lasten én de btw-verhoging moet de contributie voor het eerst in zo’n twintig jaar worden verhoogd. Voorzitter Cor Boom stelde zich niet herkiesbaar, maar een opvolger is er nog niet. Ondertussen blijft Boom wel actief in het bestuur. Ook Klaas Dragt was aftredend. Na acht jaar stapt hij uit het bestuur, maar op de achtergrond blijft ook hij zich inzetten voor de vereniging. Oud-Hammenaar Nico Flim trad in zijn plaats toe tot het bestuur.


«   »