’t Groeipunt adopteert na Nieuwoord het V-monument Vroomshoop

VROOMSHOOP - Op het Vredesplein te Vroomshoop vond vandaag de jaarlijkse adoptie plaats van het monument van vrede, vrijheid en recht. Daarbij waren zo’n 55 leerlingen van de basisscholen Nieuwoord  (die het monument afgelopen jaar adopteerden) en ’t Groeipunt (die dat het komende jaar doen) met hun leerkrachten present.

Na uitleg over de betekenis en de symboliek van het monument door voorzitter Hans Nieboer werden de  leerlingen van Nieuwoord bedankt  voor hun inzet tijdens een uiterst actief jubileumjaar, waarbij ook het nieuwe bevrijdingsreliëf werd onthuld. Als dank kreeg de basisschool uit handen van penningmeester Mariska Eggens een oorkonde uitgereikt.

Daarna werd in Het Punt gekeken naar de indringende documentaire Een ware bevrijding over de bewogen Bevrijdingsdag op 5 april 1945. Ter afsluiting werd een bezoek gebracht aan het bevrijdingsreliëf aan het Zwolsekanaal. Daar werd geluisterd naar het door oud-Vroomshoper Alberto Stegeman vertelde verhaal over de bevrijding van Vroomshoop.

De leerlingen van de nieuwe adoptieschool ’t Groeipunt zullen zaterdag 4 mei  actief meewerken aan de dodenherdenking op het Vredesplein.

fotograaf Henk Prijs


«   »