Passiestonde zal weer klinken in Vroomshoop en Geesteren

VROOMSHOOP – Net als voorgaande jaren maakt het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zich op voor twee keer een Passiestonde, eerst 17 april in de Pancratiuskerk te Geesteren en daarna 18 april in Het Anker te Vroomshoop, met muziek en zang die in de Stille Week voor Pasen past.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door Hilde Drees op fluit, muziekdocent verbonden aan de Kaliber Kunstenschool te Hengelo.

Op het programma staan Midden in de dood het leven, op tekst van Muus Jacobse en op muziek van Gezinus Veldman. Ook worden vier delen uit de bekende Messe no. 5 van Charles Gounod gezongen. In een samenspel tussen piano en fluit hoort de bezoeker Blijf bij mij Heer. Vlak voor een indrukwekkende stilte halverwege de Passiestonde zingt het koor In manus tuas Pater. De Passiestonde eindigt na een uur met het krachtige Non nobis domine van Dwight Gustafson.

Beide Passiestonden beginnen om half negen en duren een uur. De entreeprijs bedraagt vijf euro. Het koor heeft enkele jaren geleden de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek en die is te koop, ook voor vijf euro.


«   »