SDG Westerhaar huldigt leden en speelt de pannen van dak in De Klaampe  

WESTERHAAR - In een volle zaal van De Klaampe hield Soli Deo Gloria (SDG) Westerhaar zaterdagavond  het voorjaarsconcert. Tevens werden zeven jubilerende leden gehuldigd.

Jan Bergsma (50 jaar lid), Alice Bergsma (40 jaar lid) en André Schipper, Anne Schipper-Kienhuis, Bart Schutte, Maaike Schutte en Alfred Wind (25 jaar) ,  Vanwege haar gezondheid zal de huldiging van Adri Leusink  voor een halve eeuw lidmaatschap bij haar thuis plaatsvinden.

Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks begon de fanfare het concert met de openingstune Fanfare en aansluitend werd het koraal God and God alone gespeeld .

De slagwerkgroep onder leiding van Roy Hendriks bracht voor de pauze de muziekstukken Phoenix en Rhythem Fever, terwijl de fanfare het concourswerk Concordia liet horen. Met dit muziekstuk won de fanfare begin maart een eerste prijs op het concours in Drachten.

Na de pauze liet de slagwerkgroep het publiek melodische muziek horen met  onder meer Children of Sanches en Percussion Popparade. Zoals gebruikelijk speelde de fanfare lichte muziek. Het publiek werd dan ook prima vermaakt met onder meer Dutch Rock-medley  en een Tina Turner medley. De slagwerkgroep nam het publiek daarna nog mee in tropische sferen met Rudi’s Batuque.

Het concert werd door de fanfare afgesloten met de meezinger Het is een nacht van Guus Meeuwis – altijd een uitsmijter van jewelste.


«   »