Cogas Cultuurfonds steunt Vliegerfeest Twente(rand) met een donatie

WESTERHAAR - De commissie van Cogas Cultuurfonds heeft besloten de Stichting Vliegerfeest Twente(rand) financieel te ondersteunen. Onbekend is nog om welk bedrag het gaat. De negende editie van het internationale Vliegerfeest Twente vindt eind juni plaats.

Het vliegerfeest kan door dit soort gestes een laagdrempelig evenement blijven, met gratis entree en parkeren. 'Dit is alleen mogelijk door de gulle samenwerking met sponsoren, de vele vrijwilligers en verscheidene andere partijen die dit leuke familie-evenement voor Twente mogelijk maken', aldus het stichtingsbestuur.

Het vliegerspektakel boven Westerhaar wordt telkenjare door velen mensen bezocht. De deelnemers komen uit binnen- en buitenland zorgen elk jaar weer voor nieuwe kleurige verrassingen boven Twente.

Naast kleurrijke en de verbeeldingskracht beproevende vliegerij zal deze keer ook een expositie worden gehouden. Veel vliegeraars houden van het buitenleven en de natuur. Dat zorgt telkenjare voor nieuwe ideeën voor afbeeldingen die de ‘ontwerpers’ dan in de wintermaanden op de vliegers appliqueren. Dat wil de Stichting Vliegerfeest Twente(rand) bezoekers eind juni van dichtbij tonen.

Meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties bijna niet te zien. Om dit te veranderen heeft de organisatie besloten om dit jaar tijdens het vliegerfeest een expositie met het thema  Vliegeraars staan dicht bij de natuur te organiseren. De bezoekers hebben nu de mogelijkheid om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de natuur teweeg brengt bij de vliegeraars.


«   »