Naar aard en wezen wacht het 4 mei comité Vroomshoop drukke tijd

VROOMSHOOP - Het 4 mei-comité Vroomshoop keek in zijn jaarvergadering terug op een bijzonder actief en bewogen zesde lustrum en de onthulling door burgemeester Van der Kolk en een aantal voormalige gegijzelden van het bevrijdingsreliëf ‘5 april 1945’ aan het Zwolsekanaal.

Het bestuurslid Gerwin Plaggenmars is ter vergadering benoemd tot secretaris van het 4 mei comité Vroomshoop. Sinds het vertrek van Rudi Drenth was er een vacature. Het bestuurslid Jeanine de Jong neemt de taak van algemene adjunct op zich.

Er staat naar aard en wezen van het comité de komende weken veel te gebeuren. Zo vindt 5 april de adoptieoverdracht van het V-monument tussen de basisschool Nieuwoord en de scholengemeenschap Het Noordik plaats. Daarbij wordt ook het nieuwe bevrijdingsmonument betrokken.

Herdenking

Op zaterdagavond 4 mei is – uiteraard - de herdenking der gevallenen op het Vredesplein, waarbij wethouder Paters van de gemeente Twenterand het nationale thema ‘In vrijheid kiezen’ zal belichten. De kopergroep van de Harmonie Vroomshoop begeleidt ook dit keer de plechtigheid, zoals dat al 31 jaar gebeurt.

Driekwart eeuw

Het 4 mei comité Vroomshoop onder aanvoering van voorzitter Hans Nieboer is al naarstig op zoek naar de invulling van het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020. De jeugd zal nadrukkelijk bij het bevrijdingsfeest worden betrokken. In en bij Het Punt zullen meerdere activiteiten worden gehouden. De bedoeling is ook tot afstemming te komen met de activiteiten in de overige dorpen/ kernen der gemeente Twenterand.


«   »