Verdi bij Nieuwjaarsconcert van Christelijk Mannenkoor Vroomshoop

DEN HAM/VROOMSHOOP - Het nieuwjaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de Hervormde Kerk te Den Ham, met het knallende ‘La Donna e mobile’ van Verdi (tatarátatata) uit ‘Rigoletto’ als afsluiter.

De ingevlogen tenor Reza Ranjazmay ging voorop en nam koor en volk in de kerk vocaal op sleeptouw. Verder klonken klassiekers als het ‘Slavenkoor’ en het ‘Zigeunerkoor’ als klokken. En dan ook nog een ontroerend duet van Reza Ranjazmay met de koorsolist/bariton Albert Wessels en het koor zelve in de klassieke ‘Parelvissers’ van Bizet

Vóór al dit geweld was er ruimte voor contemplatie en bezinning. Het nieuw ingestudeerde stuk ‘Prayer of the children’ ging over de burgeroorlog in Joegoslavië, maar gold godebevolen voor alle kinderen in de wereld.  Het lied ‘Give me my song’ van Abba-zanger Benny Anderson, de lieftallige ‘Ännchen van Tharau’ en het melodieuze Songfestivallied ‘Quand le soleil’ van Lucille Star bracht het concert terug naar de opera’s, waarbij ter inleiding dirigent Gezinus Veldman nog de spetterende pianosolo ‘Kaiser-Walzer fantasie’ liet horen.


«   »