Boswandeling met Koenders in Middendorpshuis te Den Ham

DEN HAM - De beeldend kunstenaar Rob Koenders gaat exposeren in het Middendorpshuis te Den Ham. Hij stelt er schilderijen ten toon die geïnspireerd zijn op de bomen, de luchten en de gang der dingen in de natuur.

De kunstenaar heeft de expositie dan ook 'Boswandeling' genoemd. Tijdens zijn tochten fotografeert hij en maakt schetsen met de nadruk op - wat hij noemt - 'contrasten van de plekken' die hem aanspreken.

Koenders, die in 1991 aan de AKI afstudeerde, werkt terug in zijn atelier deze schetsen verder uit en kleurt deze in. Daarbij vindt hij het een uitdaging om schetsen door elkaar te gebruiken en samen te voegen. Zo worden volgens hem de aspecten van de natuur uitvergroot en de elementen van het landschap meer zichtbaar. In zijn kleurrijke grote doeken en tekeningen laat Koenders de elementen van het landschap in elkaar overvloeien door middel diverse technieken en het combineren van materialen.

De expositie in het Middendorpshuis is van 16 januari tot en met 22 februari, van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur.


«   »