Toneelvereniging Open Doek speelt voor behoud van café

DEN HAM - De toneelvereniging Open Doek te Den Ham bereidt zich voor op drie uitvoeringen van het blijspel 'Bok, bok hoeveul horens'.

De voorstellingen zijn zaterdag 26 januari, vrijdag 1 februari en zaterdag 2 februari in De Rank. Het vrolijke stuk werd geschreven door Harm Dijkstra.

De komedie speelt zich af in café Het Dikke Peerd. De drie vrijgezelle uitbaters Derk, Hilbert en Hendrika genieten op hun eigen, rustige manier van de bedrijvigheid in de gelagkamer, maar hierin lijkt verandering te komen doordat de burgemeester de toekomst van het café wil betrekken in haar ambitieuze plannen voor de dorpskern. Het dorp moet mee in de moderne tijd en daar past Het Dikke Peerd niet meer in. De burgemeester probeert het café in een kwaad daglicht te stellen.

De vaste gasten en dorpsgenoten, die het café niet willen missen, proberen de burgemeester en haar plannen te stoppen. Hoe oude herinneringen en een kinderspel daarin een belangrijke rol spelen is te zien en te horen op de toneelavonden. Als lachen gezond is, valt aan te raden te komen kijken.

Open Doek brengt het blijspel alle drie de keren vanaf 19.45 uur in De Rank op de planken.


«   »