De Twenterander is geen cultuurbarbaar

 

Codename Zipper verplaatst, kaarten blijven geldig

DEN HAM – In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus worden de voorstellingen van Codename Zipper verplaatst. “We zijn nog aan het kijken naar een nieuwe periode dit jaar òf volgend jaar”, zegt voorzitter Gerrit Kleinjan van de organiserende stichting ‘Hej ’t al eheurd’. Alle kaarten blijven geldig voor de nieuwe data. Het locatietheaterspektakel zou begin mei worden gehouden in het centrum van Brinkdorp Den Ham.

Lees meer »

Na 75 jaar luiden in Vroomshoop en Geerdijk de kerkklokken voor de vrijheid

VROOMSHOOP/GEERDIJK - Op verzoek van het lokale 4 mei comité luiden op zondag 5 april om 12.00 uur de kerkklokken van  de kerkelijke centra Het Anker en Irene in Vroomshoop en van de Sint Willibrorduskerk aan de Geerdijk. Dan is het exact 75 jaar geleden dat de Canadese Manitoba Dragons de Vroomshoop bevrijdden. De kerkklokken luiden 5 minuten lang en symboliseren daarmee de vijf oorlogsjaren, waaraan op 5 april 1945 een einde kwam.

Lees meer »

4 mei comité Vroomshoop heeft het programma rond

VROOMSHOOP - In 2020 wordt alom in den lande 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd. Zo ook in Vroomshoop, waar het lokale 4 mei comité een uitgebreid en afwisselend programma voor jong en oud heeft samengesteld. Dit activiteitenprogramma heeft de naam van “Jess” meegekregen. Dat was de codenaam van de Canadese Manitoba Dragoons, die op 5 april 1945 gold voor de bevrijding van Vroomshoop. IJs en weder en ook het coronavirus dienende, wordt het programma “Jess” tussen 2 april tot en met 5 mei 2020 uitgevoerd.

Lees meer »

Ruim de helft kaarten Codename Zipper al verkocht

DEN HAM – Nadat op zaterdag 29 februari de kaarten voor Codename Zipper in de verkoop gingen, waren binnen 4 uren de 500 early birds tickets helemaal uitverkocht. Inmiddels is meer dan de helft van alle entreekaarten weg. In Den Ham is sinds deze week een verkooppunt ingericht bij de Readshop.

Lees meer »

Het Veenmuseum bang voor de toekomst door vernatting van Engbertsdijksvenen

VRIEZENVEEN - Het Veenmuseum in Vriezenveen maakt zich zorgen over zijn voortbestaan. Dat schrijft het museum in een brief aan het gemeentebestuur van Twenterand. Het bestuur van het museum maakt zich zorgen over de gevolgen voor het museum van het vernatten van de Engbertsdijksvenen. In de wintermaanden kan het museum het buitenterrein al niet gebruiken vanwege de hoge waterstand. Dat is een gegeven, vindt het bestuur. Het hoort bij het gebied. “Maar de voorgenomen vernatting, waarbij uit onderzoek blijkt dat het terrein moet rekenen op veel meer water gedurende het hele jaar, zal verstrekkende gevolgen hebben voor het voortbestaan van Het Veenmuseum.”

Lees meer »

Het Overijssels Jeugd Fanfare Orkest is op zoek naar muzikanten!

TWENTERAND - Er zijn vier bloeiende muziekverenigingen in de gemeente Twenterand en daar is volop ruimte voor de jeugd. Logisch dat het Overijssels Jeugd Fanfare orkest ook in onze gemeente op zoek gaat naar muzikanten. Ben jij of ken jij een muzikant tussen de 12 en 25 jaar in het bezit van een B-examen? Speel tijdens het Hemelvaartsweekend van 21 tot en met 23 mei mee in Vroomshoop!Wil jij je aanmelden of zoek je meer informatie? Bezoek www.patriciaswart.nl/ovjfo

Lees meer »

OLIEVERFSCHILDERIJEN OP BASIS VAN ARIA’S

DEN HAM - Het expositiehuis Den Ham i.s.m. “Stille Momenten” nodigt u van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling met werken van Jan Aanstoot. Jan (Wierden 1948) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij werd daar ‘klassiek geschoold’. In de loop van de jaren werd zijn werk steeds expressionistischer en al abstraherend werkte Jan toe naar totale abstracties.

Lees meer »

4 mei comité Vroomshoop wacht actief 75ste Bevrijdingsjaar

VROOMSHOOP - Tijdens de 32ste jaarvergadering van het 4 mei comité Vroomshoop lag de focus op de activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid in 2020. Vanaf de Bevrijdingsdienst op 5 april in Kerkelijk Centrum Het Anker tot en met het vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei 2020 bij Het Punt worden tal van activiteiten georganiseerd. Daarbij behoren een bevrijdingsontbijt, vele optredens  en de binnenkomst en het ontsteken  van het bevrijdingsvuur door de estafettelopers van de loopgroep De Zandstuve Vroomshoop op Bevrijdingsdag. Leerlingen van lokale scholen doen volop mee in het programma, zoals met het aanleveren van foto’s en gedichten over vrede en vrijheid, waarvan de winnende in etalages van Vroomshoopse winkels geplaatst worden.  Plaatselijke kunstenaars laten in d’Oale Skoele hun uitingen over dat thema zien.

Lees meer »

Höllenboer komt naar Vroomshoop in dialectmaand maart

VROOMSHOOP - De stichting Levend Vroomshoop bestond vorig jaar 10 jaar. Speciaal daarvoor had de stichting, net als 10 jaar geleden, de muziekgroep Höllenboer gecontracteerd. Toen in het minitheatertje Het Front, nu in de theaterzaal van Het Punt, aan de Burgemeester Koetjestraat 2 te Vroomshoop.

Lees meer »

Kaartverkoop Codename Zipper zaterdag van start

DEN HAM – Op zaterdag 29 februari gaat de kaartverkoop van het locatietheaterspektakel Codename Zipper van start. “Wie er snel bij is kan gebruik maken van de ‘early bird’ korting, want de eerste 500 kaarten kosten 12,50 euro per stuk”, zegt productieleider Ellen Wisse. Kaarten zijn online te bestellen via de website www.codenamezipper.nl.

Lees meer »

Nieuwe plaquette nu met twaalf namen van gevallenen

VROOMSHOOP - Op 4 mei 2004 werd onder grote belangstelling een glazen plaquette met de namen van Vroomshoopse gevallenen van oorlogsgeweld  onthuld. De plaquette bevindt zich op het Vredesplein in Vroomshoop naast het 30 jaar geleden onthulde monument van vrede, vrijheid en recht. Het initiatief voor een plaquette met namen kwam destijds van de Vroomshoper Febe van ’t Oever en werd door het 4 mei comité Vroomshoop gehonoreerd. 

Lees meer »

’Twenterand bloeit op” in de Peddemorsboerderij

VRIEZENVEEN - De eerste drie dagen dat de expositie van ‘Natuurfotografie’ open was, zijn er al meer dan 150 bezoekers in de Peddemorsboerderij op bezoek geweest.De 30 fotografen uit Twenterand exposeren hun mooiste foto’s waarvoor ze vaak veel geduld opbrachten om deze mooie plaatjes te kunnen schieten. Ook nu is de fotogroep van de KNNV afdeling Vriezenveen mede organisator van deze expositie.                           

Lees meer »