In ieder geval is Twenterand een land van (voorjaars)honing

TWENTERAND - Of Twenterand in aanmerking komt voor de kwalificatie 'een land van melk en honing, daar zullen de meningen best over verdeeld zijn, maar het is in ieder geval een land van honing. De moestuin van Eetmee Twenterand van ZorgSaam Twenterand levert de eerste streekproducten van het jaar. Zo is de ‘Twenterandse Voorjaarshoning’ weer te koop. In de hoek van de Eetmee Moestuin staan twee bijenkasten. De bijenvolken zijn in goede handen bij imker Gertjan Huiskes. Dankzij zijn verzorging zijn de bijen zeer bedrijvig en zit de eerste honing in de potjes. De Twenterandse Voorjaarshoning is te koop voor € 4,- per pot te koop in de moestuin.

Voor de honing kunt u ook terecht bij Gertjan’s eigen imkerij de Kolenmieten, aan de Kolenmieten 6a in Geerdijk.

In de Eetmee Moestuin worden tevens de eerste seizoensgroenten en fruit verkocht. Deze biologische streekproducten worden verbouwd door toegewijde vrijwilligers van ZorgSaam Twenterand.

De moestuin is op maandag- en donderdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur voor verkoop geopend. De aanwezige vrijwilligers zorgen er bij de verkoop voor dat de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen.  De moestuin van Eetmee Twenterand is te vinden aan de Lindenlaan 18 in Vroomshoop.