Reuring rond de lokale omroep

TWENTERAND - Door de Coronacrisis is het werk van kwartiermaker Jos van den Born, om de lokale omroepen van Hardenberg en Twenterand te laten samenwerken, vertraagd en bovendien komt er een derde partner bij, LODON, de omroep van Ommen, Dalfsen en Nieuw Leusden en dat gaat ook wat extra tijd kosten. Dat er dus heel wat staat te gebeuren de komende tijd binnen de lokale omroep van Twenterand is wel duidelijk. Daar had dit artikel en ook het artikel in Tubantia van vanmorgen over moeten gaan, want dat LODON mee gaat doen is zeker nieuws. Het feit dat programmamaker Walraven binnenkort als vrijwilliger bij Delta FM vertrekt is geen nieuws meer, maar heeft echter ook voor enige reuring gezorgd. 

Dat er iets niet goed zal tussen het bestuur en programmamaker Chris Walraven was wel duidelijk na het lezen van het persbericht over zijn vertrek. Dat de media in dit soort gevallen graag meer willen weten over de redenen en dus op zoek gaan, is hun goed recht, sterker nog dat hoort gewoon bij het werk van een zichzelf respecterende journalist.

In een artikel van Hans Brok vanmorgen in Tubantia worden door Walraven twee oorzaken genoemd voor zijn vertrek bij de lokale omroep en een daarvan is een gebrek aan, maar ook de wijze waarop, communicatie tussen het bestuur en de vrijwilligers die betrokken zijn bij de TV uitzendingen plaatsvindt. Hij noemt in dit artikel een voorbeeld over een app die de waarnemend voorzitter na de uitzending van de dodenherdenking van 4 mei verstuurde en die volledig verkeerd viel bij alle betrokken vrijwilligers bij deze uitzending. In een gesprek met het bestuur, waar Walraven hierna direct om gevraagd had, bleek het bestuur van mening dat er met de communicatie vanuit het bestuur niks mis was en tevens dat er bar weinig chemie aanwezig was tussen het bestuur en de programmamaker. Het feit dat het bestuur het niet eens was en commentaar had op de wijze waarop Walraven via deze nieuwssite redactioneel en journalistiek artikelen publiceerde deed voor hem de deur dicht. De raadsvergadering van 30 juni is dus zijn laatste klusje als vrijwilliger bij de lokale omroep.

In het artikel wordt de waarnemend voorzitter Brenda Hannenberg als volgt geciteerd: "Laten we zeggen: Het enige waar we als bestuur problemen mee hebben is Chris Walraven. We verschillen van mening en dat komt ook niet meer goed."

Walraven: 'Met die laatste zin ben ik het volledig eens. Met het feit dat ik de enige ben waar dit bestuur problemen mee heeft ben ik het echter niet eens en die gevolgen zijn helaas veel groter dan mijn vertrek als programmamaker. Iedereen kan achter een tafel gaan zitten en een gesprek beginnen, maar om vervolgens zo'n gesprek bij de mensen thuis in de huiskamer te krijgen, daar komt veel meer bij kijken, zowel aan apparatuur als aan vrijwilligers. Juist op deze vrijwilligers dient een bestuur zuinig te zijn en daar hoort wat mij betreft dus een duidelijke en regelmatige communicatie bij.'


«   »