Corona zorgt voor toenadering ondanks de 1.5 meter afstand

Vier sportschooleigenaren uit de omgeving steken de koppen bij elkaar en wisselen ideeën uit om te overleven in deze uitdagende tijd. Volgens de huidige maatregelen van de overheid zijn sportscholen tot 1 september gesloten. “Maar dit weerhoudt ons er niet van om toch alles uit de kast te halen om onze leden te laten sporten” legt Herald Mulders, eigenaar van Bodyfit Wierden, uit. “We willen gezamenlijk niet kijken naar wat we niet mogen, maar juist focussen op dat wat we wel kunnen doen binnen de huidige regels.”

Met dit idee in het achterhoofd heeft Herald Mulders vorige week zijn directe concurrenten uit de omgeving opgebeld om samen in gesprek te gaan. Op maandag 18 mei kwamen Emiel Middelkamp (DRW Nijverdal), Dick Vlaskamp (Good Life Sports Wierden) en Patrick Nijstad (De Sportfabriek Vriezenveen) bijeen.

“Dit zijn in principe mijn grootste en directe concurrenten, maar in deze tijd kunnen we elkaar beter steunen in plaats van beconcurreren”, aldus Herald Mulders.

Het doel van het gesprek? Ideeën uitwisselen en samen als groep contact houden met de politiek. “Het is bijvoorbeeld erg krom dat de regels per gemeente verschillen, terwijl deze gebaseerd zijn op dezelfde richtlijnen van de overkoepelende Veiligheidsregio Twente. We willen daarom graag op korte termijn in gesprek met de verschillende wethouders, om tot een gezamenlijk plan te komen voor het aanbieden van sport, fitness en groepslessen."

Juist in deze tijd is een gezonde leefstijl, inclusief voldoende beweging erg belangrijk. Meer dan 1600 Nederlandse artsen, wetenschappers en andere zorgprofessionals doen een oproep aan de politiek, bevolking en industrie: we moeten nu echt actief werk maken van een gezonde leefstijl. Want fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel.

Alle genoemde sportscholen zijn, na het versoepelen van de regels omtrent buiten sporten voor volwassen, daarom direct begonnen met (het voorbereiden van) buiten fitness en groepslessen. Zo veel mogelijk materialen en middelen worden buiten ingezet om de leden van de sportclubs weer in beweging te krijgen.

Er wordt echter ook al intensief nagedacht over de volgende stap: binnen sporten, met uiteraard alle geldende maatregelen in acht nemend. “Alle sportclubs hier aan tafel beschikken over hoge plafonds, luchtingsmogelijkheden en goede afzuiging. We volgen het protocol van onze branche-organisatie NL Actief en zijn er echt van overtuigt dat we op korte termijn verantwoord kunnen beginnen met lessen en trainingen binnen. We denken in mogelijkheden en hopen dat de politiek met ons mee denkt. De gezondheid van de bevolking is hierbij het hoogste doel.”


«   »