Wordt 14 mei de datum van het laatste Coronajournaal?

TWENTERAND - Donderdag 14 mei wordt hopelijk het laatste Coronajournaal via Delta TV uitgezonden. De druk lijkt wat van de ketel en de regels worden versoepeld, hoewel het gevaar van een tweede golf echter blijft bestaan als we ons niet of onvoldoende aan de afspraken houden.

Presentator Walraven: ‘Het lijkt voorzichtig de goede kant op te gaan, maar eigenlijk zitten we allemaal te wachten op een vaccin. De noodzaak om met het Coronajournaal door te gaan is echter toch wat minder geworden en daarom hoop ik van harte dat de uitzending van 14 mei de laatste van deze serie zal zijn. Vanaf het begin af aan was ook de wens bij alle betrokkenen rond dit programma aanwezig om er weer zo snel mogelijk mee te kunnen stoppen.'

Maar er is donderdagavond 14 mei meer te zien op Delta TV dan alleen het voorlopig laatste Coronajournaal.

Politieke stem op Delta FM

De politiek staat ondertussen niet stil, ook niet lokaal. In de uitzending van 14 mei schuiven Erik Veltmeijer, fractievoorzitter van de PVV en Stephan Reusken, fractievoorzitter van de PvdA-GL aan de tafel van gespreksleider Walraven aan. Dat beide partijen het over een groot aantal onderwerpen niet eens zijn, werd de afgelopen raadsperiode al een aantal keren duidelijk en natuurlijk komen deze onderwerpen aan de orde. Er wordt echter ook gezocht naar onderwerpen waarover men gelijk of vrijwel gelijk denkt en die zijn er zeker ook.

Coronajournaal

In deze uitzending zoals gebruikelijk weer twee gasten die direct te maken hebben gekregen met de gevolgen van dit virus. Martha van Abbema is bereid gevonden haar ervaringen als verpleegkundige te komen delen en huisarts Han ter Horst, verbonden aan de huisartsenpraktijk Weemelanden in Vriezenveen, schuift aan om in te gaan op de gevolgen van dit virus gezien vanuit zijn eigen praktijkervaring. Met deze twee gasten wordt echter niet alleen teruggeblikt, maar er wordt ook vooruitgekeken om er voor te zorgen dat we dit virus in toom kunnen houden en uiteindelijk natuurlijk ook kunnen verslaan. Mooi dat er nu ook vanuit de medische hoek eens gesproken kan worden over dit virus, maar we allemaal direct en best hevig mee te maken hebben.

Donderdagavond 14 mei begint zoals gebruikelijk het programma ‘Politieke stem op Delta FM’ om 19.00 uur en om 20.30 uur is de start van het voorlopig laatste Coronajournaal. Beide uitzendingen worden rechtstreeks uitgezonden via Delta TV en live gestreamd via de Facebookpagina van Politieke stem op Delta FM. Het politieke praatprogramma wordt bovendien ook uitgezonden op Delta FM, dat kan overigens ook moeilijk anders gezien de naam van dit programma.

 


«   »