In het Coronajournaal gesprekken over de versoepeling bij het voetbal en de basisscholen

TWENTERAND - Vanavond alweer het vijfde Coronajournaal vanaf 20.30 via het TV kanaal van de lokale omroep. In het eerste gedeelte van dit programma is de voorzitter jeugd van de voetbalvereniging Den Ham Jurgen Bootsveld de gast aan tafel. Doordat de maatregelen om de verspreiding van het virus in toom te houden zijn versoepeld konden voetbalverenigingen de jeugd van 8 tot en met 12 jaar en de spelers van 13 tot en met 18 jaar onder voorwaarden de trainingen laten hervatten. Wat daar allemaal bij komt kijken en aan welke voorwaarden moet worden voldaan daar gaat het gesprek met Jurgen Bootsveld vanavond over.

Na de vaste rubriek "Wat ons deze week opviel' zitten Jenny Valk, directeur van de christelijke dalton basisschool De Maten en Ineke Kuiper directeur van de christelijke basisschool De Smithoek aan de tafel van gastheer Chris Walraven. Maandag 11 mei gaan de basisscholen ook weer, onder strenge voorwaarden, open en ook dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Er wordt vanavond met deze twee schoolleiders teruggekeken op de afgelopen periode, gesproken over de voorbereidingen op 11 mei en met name ook vooruit gekeken op en hoe er invulling wordt gegeven aan de voorwaarden waaronder de scholen weer open mogen.

Inmiddels zijn verdere versoepelingen afgekondigd, maar zolang er geen vaccin is, blijven we te maken houden met een andere samenleving dan we gewend waren en blijven er met name voor de ouderen en mensen met minder weerstand grote gezondheidsrisico's op de loer liggen. De bevolking van Nederland zal zich moeten houden aan de afgekondigde regelgeving want anders kan een nieuwe uitbraak, met mogelijk zelfs nog grotere gevolgen dan de uitbraak die nu onder controle lijkt, niet voorkomen worden. De gevolgen van deze eerste uitbraak voor de zorgverlening wordt het thema van de uitzending van 14 mei. Daarna wordt bekeken of en hoe er verder invulling wordt gegeven aan dit programma, mogelijk dat dit dus ook een versoepeling gaat betekenen voor de vrijwilligers van de lokale omroep.

De uitzending is vanavond vanaf 20,30 uur te zien op Delta TV en ook live te volgen via het Facebookaccount 'Politieke stem op Delta FM'. 


«   »