Grote brand in pand Vroomshoop Meubelen

VROOMSHOOP - Gitzwarte rookwolken die tot ver in de omtrek te zien zijn. Het gaat om een grote brand in het pand van Vroomshoop Meubelen dat op dit moment voor een deel opok wordt verhuurd aan Kees Smit Tuinmeubelen voor opslag. Op dit moment is er nog geen sprake van gevaar voor omwonenden, maar naastgelegen panden worden wel ontruimd, de rook trekt echter niet over een woonwijk. Over de oorzaak van de brand valt nog niet veel te zeggen en geruchten over gevaarlijke stoffen worden niet bevestigd.  

Een voorlichter van de aanwezige hulpdiensten geeft aan dat er bij een brand altijd gevaarlijke stoffen vrijkomen, maar  zonder metingen kan hij daar verder op dit moment dus niets over zeggen.

De hulpdiensten worden gehinderd door de hoeveelheid publiek en auto's die op de brand zijn afgekomen. 

Update 20.30 uur

De brand is volledig onder controle maar het nablussen duurt nog zeker tot elf uur vanavond. De brand is uitgebroken in het door Kees Smit Tuinmeubelen gehuurde gedeelte en ongeveer 1500 vierkante meter van het gebouw moet als verloren worden beschouwd. Gezien de totale oppervlakte van het gebouw dat 36000 vierkante meter bedraagt, valt dit op het eerste gezicht nog wel mee. Maar er zal zeker sprake zijn van rookschade in grote delen van het gebouw. Er is een eenheid bezig met het slopen van het gedeelte van het pand dat vanmiddag vlam vatte.  Over de oorzaak van de brand en de veroorzaakte schade is niets bekend. Ongeveer honderd brandweermensen van diverse kazernes uit Twente zijn ingezet, bovendien waren er ook eenheden uit de Veiligheidsregio IJselland bij betrokken.


«   »