Waar een kleine dorpsgemeenschap groot in kan zijn

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) wil bij elke locatie waar zij een verpleeghuis heeft, bezoek mogelijk maken voor de bewoners. Dit hebben ze besloten nu de sluiting van de verpleeghuizen in elk geval verlengd is tot 20 mei 2020. Voor ’t Haarhuus in Westerhaar - Vriezenveensewijk, waar 75 bewoners wonen, zijn ze vorige week op zoek gegaan naar een passende oplossing. Slechts één telefoontje naar Johan Kleine, van de plaatselijke slagerij Kleine, was genoeg om het plaatsen van een unit in gang te zetten. De behoefte aan contact tussen de bewoners en hun naasten is erg groot. TMZ wil bezoek dan ook mogelijk maken, uiteraard passend binnen de Corona maatregelen.

De ondernemers Adrie Wiersma van Prefab Twente, Eddy Olsman van Olsman Hygiëne Services, Meindert Zomer van B&Z Bouwtechniek, Israel Basmaci van pizzeria de Pyramiden en De Lelie Bloemen, allemaal uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, sloegen de handen ineen om een bezoekunit bij ’t Haarhuus te realiseren. Met elkaar hebben ze een unit verbouwd en voorzien van alle gemakken: een glazen scheidingswand, meubilair, verwarming, elektriciteit, zonwering, aankleding, opritten voor rolstoelgebruikers en prachtige bloemen. Donderdag 30 april kwam het eerste telefoontje, zaterdag 2 mei kwamen ze allemaal om de unit te plaatsen.

Waar een kleine dorpsgemeenschap groot in kan zijn, een hartverwarmend initiatief! Bewoners en alle medewerkers van ’t Haarhuus zijn dankbaar voor het initiatief van deze betrokken ondernemers.


«   »