Mannen uit Twenterand opgepakt na gevaarlijke politieachtervolging

EMMEN - Twee mannen uit de gemeente Twenterand zijn gisteren opgepakt in het Drentse Emmen. Ze worden ervan verdacht even daarvoor een auto te hebben gestolen. Een vluchtpoging voor de politie slaagde niet.

Om kwart voor vier kreeg de politie de melding van diefstal van een personenauto in Valthermond, een dorp even boven Emmen. De politie startte een zoektocht en stuitte in Emmen op het voertuig, dat inmiddels voorzien was van andere kentekenplaten.

De agenten toonden het stopteken, maar dat werd genegeerd door de bestuurder van de gestolen auto. Wat volgde was een achtervolging door Emmen. Toen de politie op de Hondsrugweg de auto wilde inhalen, maar de bestuurder hiervan opzij stuurde, ramden beide voertuigen elkaar.

De politieauto maakte een draai van 180 graden en kwam tot stilstand. De gestolen auto kwam tegen een boom in de berm tot stilstand, waarop de twee mannen uit de auto vluchtten. Een van hen kon kort daarna worden aangehouden en de ander vluchtte de tuinen in van de nabijgelegen woningen.

De politiehelikopter was in de buurt en legde de achtervolging en de vluchtende verdachten vast. De piloten hadden continu zicht op de man en hij kon op hun aanwijzingen kort hierna worden aangehouden. De verdachten zijn een 30-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 31-jarige man uit Vriezenveen. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Bron: 112twenterand.com