Vitaliteitsscan vrijwilligersorganisaties laat grote betrokkenheid zien

TWENTERAND - In het najaar van 2019 hebben vrijwilligersorganisaties in Twenterand de mogelijkheid gehad om deel te nemen aan het onderzoek ‘Vitaliteitsscan vrijwilligersorganisaties Twenterand’. 314 organisaties werden per e-mail uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen, 33,5% deed dat ook daadwerkelijk. Een mooi resultaat, dat direct de grote betrokkenheid van de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente laat zien.

Omdat 105 van de 314 organisaties de vragenlijst invulden geeft het onderzoek een goede afspiegeling van de stand van zaken met betrekking tot het vrijwilligerswerk in Twenterand. De belangrijkste resultaten van de vitaliteitsscan zijn opgenomen in een overzichtelijke factsheet. Deze is hieronder te bekijken.

De Vitaliteitsscan is gedaan naar aanleiding van de opdracht die het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, Evenmens Twenterand en ZorgSaam Twenterand hebben gekregen van de gemeente Twenterand om het gemeentelijk vrijwilligersbeleid te vernieuwen. Naar aanleiding van onder andere de uitkomsten van het onderzoek wordt in overleg met de gemeente Twenterand bekeken hoe het vrijwilligerswerk in Twenterand de komende jaren het best ondersteund kan worden. Wanneer hier meer bekend over is zullen vrijwilligersorganisaties en andere belanghebbenden hier over geïnformeerd worden. 

Naar aanleiding van de vitaliteitsscan zou een bijeenkomst worden georganiseerd om met de vrijwilligersorganisaties in gesprek te gaan over een aantal onderwerpen. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst helaas tot nader orde uitgesteld.

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT). Het IVT is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, telefoonnummer: (0546) 481 458. Of stuur een e-mail naar: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl


«   »