André Spit en Rik Pape zijn optimistisch over de toekomst van hun evenementen

VROOMSHOOP - In het Coronajournaal, dat wekelijks op de donderdagavond vanaf 20.30 uur rechtstreeks wordt uitgezonden via Delta TV en de Facebookpagina, waren deze keer de gasten, de kersverse ridder André Spit en Rik Pape. Beiden zijn direct betrokken bij een aantal grote evenementen binnen de gemeente Twenterand en beiden hebben te maken gekregen met het noodgedwongen afblazen van hun evenementen.

Er kwamen wel een aantal grote verschillen naar voren tussen de organisaties en de gevolgen van de crisis voor bijvoorbeeld RandRock en Tot de nek in de drek. Dat dit laatste evenement alle inschrijfgelden al binnen heeft en de organisatie van Pape #MDZK nog geen euro aan inkomsten bij kan schrijven, zijn natuurlijk opmerkelijke verschillen. De beide organisaties hebben echter ook duidelijk overeenkomsten en dat zijn onder andere dat er al behoorlijk wat kosten zijn gemaakt voor de evenementen die nu zijn stopgezet.

De eerste schok van het moeten afblazen van deze evenementen is echter voorbij en de beide heren zijn positief en optimistisch gestemd wat betreft de toekomst. Rik Pape gaf aan dat Mooi dat het zo kan, zeer binnenkort naar buiten komt met een evenement dat Coronaproof is, maar dat verder alle normen zal gaan overtreffen. Voor de goede orde, de normen waar Pape op doelde waren de normen qua geluid. Hoe dit allemaal kan en er uit gaat zien daar liet hij, ook na wat aandringen van tafelheer Walraven, niets over los. Maar het blijft natuurlijk mooi als blijkt dat dit zo kan.

De succesformule van het evenement Tot de nek in de drek moet nog een jaartje wachten op de viering van het lustrum, maar dat deze er gaat komen daar twijfelde André Spit geen moment aan. De zeven duizend speciale lustrumshirts blijven dus nog even in de kast. De inschrijvers krijgen een voucher voor volgend jaar, dus financieel lijkt er op voorhand voor dit evenement niet zo veel aan de hand. Hoewel de gemaakte kosten voor dit jaar natuurlijk wel betaald moeten worden, maar die ruimte is inmiddels opgebouwd. Dat ligt voor de organisatie #MDZK toch wel wat anders, maar de afgesloten contracten voor dit jaar hoeven niet in alle gevallen afgekocht te worden, mits de bands de toezegging krijgen volgend jaar te mogen optreden. Pape ziet het dus allemaal toch weer wat zonniger tegemoet dan een aantal weken geleden.

Het was ook best even schrikken voor de beide heren, maar zij kijken vol goede moed de toekomst tegemoet, maar hopen wel dat er snel een vaccin gaat komen, zodat mogelijk het Octoberfest en de Santa Run dit jaar nog wel door kunnen gaan.

Via deze link kunt u de uitzending in zijn geheel terugkijken. 


«   »