Meerdere bekeuringen voor onvoldoende afstand houden

TWENTERAND - Afgelopen week hebben heeft de politie in Twenterand een aantal grote controles gehouden op het naleven van de coronamaatregelen. Het viel ze daarbij op dat het blijkbaar voor veel mensen (en met name voor veel jongeren) nog steeds heel erg lastig blijkt te zijn om de opgelegde regels na te leven.

In het plaatje hieronder staat het duidelijk weergegeven. De politie gaat in gesprek, ze waarschuwen, maar wanneer blijkt dat mensen daarna alsnog de regels blijven overtreden, treden ze op. Alleen in Vroomshoop werden daarom de afgelopen week al 14 bekeuringen uitgedeeld. 

Het ging daarbij vooral om een grote groep jongeren die al meerdere keren waren gewaarschuwd, maar desondanks toch met meerdere personen bij elkaar bleven komen en daarbij de regels stelselmatig overtraden. De politie weet het, het zijn enorm dure boetes, maar dat is niet voor niks. Iedereen weet wat er van de politie verwacht wordt in de strijd tegen het coronavirus, dus houd je er ook aan! Ook de komende tijd zal er streng gecontroleerd worden, zowel door de politie als door handhavers van de gemeente. Verzoek aan ouders is dan ook nogmaals: Ga in gesprek met je kind en zorg dat de afspraken duidelijk zijn!

Bron: 112twenterand.com


«   »