Ondanks veel onzekerheden steunt Cogas toch Vliegerfeest Twente

TWENTE - 75 Jaar Vrijheid en 10 jaar Vliegerfeest Twente zijn de onderwerpen waar de organisatie dit jaar extra aandacht aan wil schenken met het thema “Vrijheid/Vrede”.

De organisatie van Vliegerfeest Twente betrokken al twee keer eerder schoolkinderen van de basisscholen bij het vliegerfeest. De eerste keer met de eerste editie en de tweede maal met hun 5 jarig bestaan. Dit jaar wordt het vliegerfeest voor de 10e keer georganiseerd en wilde de organisatie dit speciale jaar een samenwerking aan gaan met diverse scholen. Het thema is “Vrede en Vrijheid en wat is dan nog meer toepasselijk dan vredesduiven.

Van de donatie van Cultuurfonds Cogas en de bijdragen van De Rabobank en gemeente Tubbergen kunnen materialen worden aangekocht om Vredesduiven te maken. De duiven worden gezamenlijk met de schoolkinderen gemaakt. Zij gaan de vredesduiven kleuren, maar kunnen er ook wensen op schrijven.

De creaties zouden voor het eerst tijdens de aftrap van de Maand van de Vrijheid afgelopen april in Tubbergen getoond worden. Helaas is dit niet doorgaan in verband met het Coronavirus.

Als de Coronavirus maatregelen het toelaten is het de bedoeling dat de vredesduiven 4 en 5 juli worden tentoongesteld tijdens het 10e Int.Vliegerfeest Twente. Deze zijn dan te bewonderen door de bezoekers en de vliegeraars. Want ook de deelnemers uit binnen- en buitenland genieten van de vrijheid en in de vliegerwereld is ” One Sky, One World” een bekende kreet die elk jaar wereldwijd gevierd wordt.

De organisatie heeft kennelijk goede hoop dat dit evenement op 4 en 5 juli, doorgang kan vinden. Mogelijk dat de persconferentie van Rutte komende dinsdag hier al wat meer duidelijkheid over kan geven, want het is allemaal best nog onzeker.


«   »