Derde Coronajournaal in teken van recreatie en horeca

TWENTERAND – De horeca werd onverwachts en rigoureus getroffen, want binnen enkele uren moesten de klanten vertrekken en gingen de deuren op slot. Tot op dit moment is het onmogelijk als klant een glaasje te gaan drinken of een hapje te komen eten en kon er op staande voet een streep worden gezet door de afspraken voor bruiloften en partijen. Van de ene op de andere dag verdwijnt je omzet en zit je alleen aan de bar voor je uit te staren. Een aantal bedrijven hebben zich gestort op het afhalen van maaltijden en het bezorgen daarvan, maar dat kan het omzetverlies nooit goedmaken en is ook niet bij alle bedrijven mogelijk. 

De recreatiebedrijven in Twenterand worden door een maatregel van de Veiligheids Regio Twente (VRT) eveneens zwaar getroffen, want ook daar ging de slagboom definitief dicht. Terwijl recreatief verblijf onder voorwaarden in de andere veiligheidsregio’s wel wordt toegestaan, waren de burgemeesters van de 14 gemeenten in Twente van mening dat de risico’s in de regio Twente te groot waren. Op zich blijft het een vreemde maatregel, want als dit dan noodzakelijk is, waarom dan ook niet in de andere regio’s?

In het Coronajournaal van donderdagavond 23 april is één van de gasten Wilfred ten Brinke, voorzitter van Gastvrij Twenterand en eigenaar van de boerderijcamping de Kuupershoek in Den Ham. Wilfred ten Brinke heeft in de uitzending twee petten op, namelijk als voorzitter van Gastvrij Twenterand kan hij als geen ander de spreekbuis zijn van alle recreatie- en horecabedrijven. Maar hij kan ook als campinghouder samen met kroegbaas Piep’n Harrie aangeven hoe de vlag er bij staat in zijn eigen bedrijf. Want de tweede gast in deze uitzending is Harrie Bramer, samen met zijn Els de drijvende krachten achter café de Piep’n in Vriezenveen, waar het glas al heel wat jaren gespoeld wordt in het helderste water.

Over de invulling en verdeling van de rollen wordt nog gesproken, maar de beide gasten hebben in principe genoeg stof om een uitzending van ruim 30 minuten te kunnen vullen en bekend is dat Piep’n Harrie nooit om een praatje verlegen zit en overal wel een mening over heeft. Gelukkig kan er met de eindtijd van het programma flexibel worden omgegaan, want als Harrie eenmaal op z'n praatstoel zit, is het maken van een draaiboek bijna onbegonnen werk. 

Het Coronajournaal wordt donderdagavond 23 april vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden via Delta TV en live gestreamd via de Facebookpagina. De presentator hoopt het programma af te kunnen sluiten rond 21.15 uur.


«   »