Het wordt aanpoten voor de vrijwilligers van Delta

VROOMSHOOP - Donderdagavond 16 april wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur eerst het programma Politieke stem op Delta FM live vanuit de studio in Vroomshoop uitgezonden en een half uurtje later gaat de tweede uitzending van het Coronajournaal weer rechtstreeks de lucht in. Zeker omdat het aantal technici is terug gebracht tot twee en er vier camera’s bediend moeten worden, filmpjes en foto’s moeten worden ingestart, het geluid moet worden afgeregeld en de regie alle schakelingen tot stand moet brengen is het hard aanpoten voor de heren van de techniek. Waar zouden we echter zijn zonder vrijwilligers?

Politieke stem op Delta FM

In het politieke praatprogramma zijn de gasten Erik Kobes, fractievoorzitter van de VVD Twenterand en Marcus Elzinga, fractievoorzitter van Gemeente Belangen Twenterand. Het is politiek erg rustig de afgelopen periode en in de digitale raadsvergadering van 21 april staat slechts één onderwerp op de agenda en dat is het extra krediet van een half miljoen euro voor de aanleg van vier kunstgrasvelden. Daarover zal vermoedelijk tussen deze twee partijen niet veel verschil van mening ontstaan, hoewel in de politiek natuurlijk alles mogelijk is. Maar er komen zeker ook een aantal andere onderwerpen aan de orde, want deze crisis heeft ook gevolgen voor de begroting van de gemeente Twenterand.

Coronajournaal

In het Coronajournaal zijn de gasten Bert Lüchies betrokken bij de regionale praktijk voor fysiotherapie, ergotherapie en gezond bewegen De Haere en Anita Stroot betrokken bij Evenmens en coördinator zorg/mantelconsulent bij de gemeente Twenterand en informele zorg voor elkaar. Voor beide organisaties heeft deze crisis grote gevolgen en welke aanpassingen men heeft moeten doorvoeren en hoe dit in de praktijk werkt, dat komen de beide gasten uitleggen. Aangezien er in dit journaal veel beelden en video’s worden vertoond wordt deze uitzending, in tegenstelling tot het politieke praatprogramma, niet uitgezonden via Delta FM, maar alleen via Delta TV en Facebook.

Presentatie

Ook voor programmamaker en presentator Walraven is een wekelijkse uitzending in plaats van eens in de veertien dagen best aanpoten. De uitzendingen vergen al wat al toch wel wat voorbereiding en veel keus uit presentatoren heeft de lokale omroep niet. Walraven: ‘Ik klaag niet hoor, ik heb de tijd, vind het leuk om te doen en kies er dus helemaal zelf voor. Als ik dit niet zou doen, kiest mijn vrouw uit wat ik allemaal kan doen, dus mij hoor je echt niet klagen.’

Donderdagavond 16 april van 19.00 tot 20.00 uur het programma Politieke stem op Delta FM te volgen via alle kanalen en vanaf 20.30 uur het Coronajournaal te volgen via Delta TV en de Facebookpagina Politieke stem op Delta FM.


«   »