Dorpsraad Vroomshoop/Geerdijk zet de bloemetjes buiten

VROOMSHOOP - De bloemetjes bleven echter niet lang buiten staan, want vrijdagmiddag werden de 96 bewoners van Het Flierborgh, Het Lindenborgh en Thuisgenoten verrast door de dorpsraad Vroomshoop/Geerdijk en onder andere deze bloemen uitgedeeld. Vanwege de coronacrisis zijn veel ouderen erg eenzaam momenteel en de komende paasdagen wordt dit er zeker niet beter op. Voor de dorpsraad een reden om deze mensen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat de mensen uit Vroomshoop en Geerdijk aan de bewoners denken.

Voor Het Flierborgh en Thuisgenoten zijn de attenties, waaronder deze bloemen, aangeboden aan het zorgpersoneel die vervolgens iedere bewoner het presentje hebben overhandigd. Bij het Lindenborgh is een delegatie van de dorpsraad zelf huis aan huis geweest waar, natuurlijk met de benodigde afstand, de aardigheidjes persoonlijk zijn aangeboden. Er waren veel mooie reacties en een aantal bewoners was zichtbaar geroerd door deze actie. Goed om te zien dat met een klein gebaar deze mensen opgefleurd kunnen worden.

De attentie is mede mogelijk gemaakt door Bloemenhandel De Lelie, DA Drogisterij & parfumerie Hemmer, GBT en een aantal particulieren. Helaas hebben zijn  niet alle ouderen in Vroomshoop en Geerdijk in beeld. Heeft u ook iemand in uw buurt die eenzaam is, stuur diegene dan even een kaartje, tekening of geef een kleinigheid. De mensen waarderen het ontzettend. Kleine moeite, groot plezier! De kaartenactie van Zorgsaam Twenterand zou hier bijvoorbeeld goed voor gebruikt kunnen worden. De dorpsraad geeft de inwoners van Vroomshoop en Geerdijk nog het volgende mee: 'Gewoon doen, je doet de mensen er ontzettend veel plezier mee.'


«   »