Reacties op eerste uitzending Coronajournaal positief

TWENTERAND - Op initiatief van de lokale omroep vond afgelopen donderdagavond de eerste uitzending plaats van het Coronajournaal, een programma specifiek gericht op de inwoners van Twenterand. In dit programma, wordt ruimte gegeven aan bedrijven en organisaties om iets te komen vertellen over de aanpassingen, die men heeft moeten doorvoeren of nog gaat doorvoeren, om de werkzaamheden of zorgtaken in deze crisis te kunnen blijven uitvoeren. Ook is er een rubriek waarin kort aandacht wordt besteed aan opvallende gebeurtenissen die de afgelopen week hebben plaatsgevonden en die te maken hebben met het virus. 

In deze eerste uitzending waren Renny van Faassen, directeur van Zorgsaam Twenterand en Bertus Akse, voorzitter van de stichting Manna de gasten. Deze twee organisaties spelen een belangrijke rol binnen de samenleving van Twenterand en de Coronacrisis heeft een grote invloed op de activiteiten van beide organisaties, dat werd in de uitzending wel duidelijk. Ook werken beide organisaties samen, bijvoorbeeld via de actie '#Niet alleen' waar inwoners zich kunnen melden als zij hulp nodig hebben of in staat zijn om hulp te gaan verlenen. Dat kan via het centrale telefoonnummer 0800-1322.

Het gekozen format lijkt aan de slaan bij de kijkers, want de eerste reacties zijn beslist positief. De heren van de techniek, overigens allemaal vrijwilligers, hebben nog wel enkele verbeterpunten gevonden die in de volgende uitzending van 16 april zeker aangepast gaan worden, maar technici zijn van nature natuurlijk ook niet zo snel tevreden.

Als bedrijven of organisaties iets te melden hebben dat van belang is voor de inwoners van Twenterand in deze moeilijke tijden, dan kunnen zij dit melden via info@chriswalraven.nl of even bellen naar 06-13722976. Ook stelt de redactie het op prijs als zij via deze kanalen worden geïnformeerd over initiatieven van inwoners die te maken hebben met het Coronavirus. De eerste tip kwam vanmorgen al weer binnen: De dorpsraad Vroomshoop/Geerdijk gaat vandaag 100 pakketten uitdelen aan de bewoners van verzorgingstehuizen in deze kern. In de korte video van nog geen vijf minuten hieronder kunt u het item 'Dit viel ons deze week op' binnen de uitzending bekijken, waar we dus aan dit soort acties aandacht schenken, maar ook aan de bezorgservice van Dennis Jongeneel om even een voorbeeld te noemen uit de uitzending van 9 april. De volledige uitzending van 9 april is overigens via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep terug te kijken. en wordt komende zaterdag en zondag integraal herhaald op Delta TV, beide dagen om 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.


«   »