Coronajournaal gericht op Twenterand vanavond van start

TWENTERAND - Nu zo veel mensen aan huis zijn gekluisterd is het goed op de hoogte te zijn en te blijven van zaken die kunnen helpen om deze moeilijke periode door te komen en dat kan gelukkig op diverse manieren.

Het college communiceert met name via de eigen middelen en gebruikt hiervoor vooral de berichtgeving vanuit de landelijke overheid en regionale partners zoals de Veiligheidsregio Twente en de GGD Twente. De gemeente kiest voor eenheid in de communicatielijn zoals die door de Veiligheidsregio Twente is uitgezet voor de Twentse gemeenten.

Voor de bedrijven en de organisaties die zich richten op de inwoners van Twenterand zijn er de twee huis-aan-huisbladen in de gemeente waar zij, al of niet tegen betaling, hun berichten kunnen plaatsen. Verder bedient men zich, niet onbelangrijk tegenwoordig, van de sociale media om hun boodschappen te communiceren.

Uit de oproep om aan te geven of er behoefte was aan een coronajournaal via de lokale omroep als aanvulling op de bestaande berichtgeving is door zowel de inwoners als de organisaties en bedrijven in Twenterand heel positief gereageerd. Daarop heeft de Delta Media groep besloten te starten met deze serie uitzendingen en de omroep ziet wel hoe zich dit gaat ontwikkelen en hoe lang zij hier mee door gaan. De lokale omroep wil namelijk graag meewerken om de lokale bedrijven en organisaties, die hun activiteiten nu in een aangepaste vorm organiseren, een podium te geven om hun initiatieven, zorgen en ideeën onder de aandacht of nog eens extra onder de aandacht te brengen van de inwoners van Twenterand. 

Presentator Walraven: De intentie van dit programma is dus niet om als eerste met berichten naar buiten te komen, we proberen echter wel zaken te bundelen en als u hier al kennis van genomen had, geen probleem, misschien was uw buurman of buurvrouw hiervan nog niet op de hoogte en tenslotte is de kracht van herhaling een veel gebruikte methode om boodschappen luid en duidelijk over te brengen. 

In de uitzending van vanavond zijn de gasten Renny van Faassen, directeur van Zorgsaam Twenterand en Bertus Akse, voorzitter van de stichting Manna. Deze beide organisaties spelen een belangrijke rol in deze moeilijke tijd en trekken op onderdelen ook samen op. Vanavond hoort u daar meer over.

Kijken dus vanavond om 20.30 uur naar Delta TV en uiteraard kunt u de uitzending vanaf morgen ook terugkijken. via het YouTubekanaal van de Delta Media Groep


«   »