De lokale omroep start met corona uitzendingen

TWENTERAND –  Op de oproep van de Delta Media Groep aan te geven of er behoefte is aan een coronajournaal specifiek gericht op Twenterand als aanvulling op de bestaande communicatie is heel positief gereageerd, door zowel de inwoners als de organisaties en bedrijven in Twenterand. Daarop heeft de lokale omroep besloten te gaan starten met deze uitzendingen. Er is gekozen voor wekelijkse en rechtstreekse uitzendingen van circa 30 minuten, die later ook terug gekeken kunnen worden en mogelijk ook integraal nog een keer herhaald worden.

In deze uitzendingen wil de lokale omroep bedrijven en organisaties die hun activiteiten niet meer zoals gebruikelijk, maar in een aangepaste vorm hebben georganiseerd of gaan organiseren, een podium geven om hun initiatieven, zorgen en ideeën onder de aandacht te brengen van de inwoners van Twenterand.

Omdat online verbindingen in de meeste gevallen kwalitatief minder geschikt zijn voor TV uitzendingen en het vooraf opnemen van items om deze vervolgens te gaan monteren tot een uitzending veel werk voor de vrijwilligers met zich meebrengt en dit bovendien de actualiteit niet ten goede komt, was de keuze voor rechtstreekse uitzendingen vanuit de studio niet zo moeilijk. In de studio zijn alle noodzakelijke voorzorgmaatregelen genomen en er zullen in de studioruimte ook niet meer dan drie personen tegelijkertijd aanwezig zijn die altijd minimaal 1.5 meter van elkaar gescheiden zijn. Het verzorgen van de techniek vanuit de regieruimte is terug gebracht tot twee personen. Dat deze uitzendingen op de donderdagavonden plaatsvinden, heeft te maken met de logistiek, want ook het programma Politieke stem op Delta FM wordt op donderdagen uitgezonden. 

Dit corona programma wordt niet gemaakt en uitgezonden omdat het in Twenterand ontbreekt aan informatie over dit onderwerp. Om belangrijke boodschappen echter luid en duidelijk over te brengen, kan de lokale omroep een rol spelen en bovendien moet je gebruik maken van de kracht van herhaling en ook daar kan dit programma een rol bij spelen. Bedrijven en organisaties die gebruik willen maken van dit podium kunnen zich aanmelden via info@chriswalraven.nl of bellen naar 0613722976.

De eerste uitzending is te zien via Delta TV op donderdagavond 9 april vanaf 20.30 uur. Kijken dus!


«   »