Man aangehouden voor openbare dronkenschap

WESTERHAAR - Afgelopen vrijdagavond kwam er een melding bij de politie binnen van een man die overlast zou veroorzaken aan het Kervelplein in Westerhaar. In eerste instantie werd besloten om de man weg te sturen, maar ongeveer een uur later kwamen er weer een aantal meldingen binnen over dezelfde man. Hij bleek te zijn gevallen waardoor hij een behoorlijk hoofdwond had opgelopen. Aangezien de 62-jarige man geen vaste woon- of verblijfplaats had en behoorlijk onder invloed verkeerde, werd besloten hem aan te houden voor openbare dronkenschap. Hij is meegenomen en overgebracht naar het Arrestantencentrum in Borne waar een arts naar de verwondingen van de man heeft gekeken. De man heeft zijn roes uitgeslapen in de cel en is zaterdagmorgen met een boete op zak weer in vrijheid gesteld.

Bron: 112twenterand.com

Op zich geen voorval waarover je onder normale omstandigheden een berichtje zou verwachten, want het kwam voor de corona wel eens vaker voor, dat er mensen te voet van het café de weg richting huis kwijt waren geraakt en dat er dan ook wel eens gevallen werd, was vaak onderdeel van deze desoriëntatie. Zolang dit soort taferelen zich te voet afspeelden, werd hier zeker via de media niet altijd aandacht aan besteed. Buiten het corona-virus is nieuws op dit moment echter schaars dus dan komen dit soort gebeurtenissen wel voorbij. Er zijn ook veel mensen thuis die dit zien gebeuren en dan wordt er ook meer dan anders melding van gemaakt. 

Toch is dit best een opvallend berichtje, want de man kon niet uit de kroeg komen en dat hij op een verjaardagsfeestje was geweest is ook niet echt aannemelijk. Omdat er tevens aangegeven werd dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had, lijkt het ook niet voor de hand te liggen dat hij zich thuis een stuk in de kraag heeft gedronken.

In welke omstandigheden hij dan wel onder invloed is geraakt wordt niet vermeld, maar het zullen, gezien deze berichtgeving, zeker geen feestelijke omstandigheden zijn geweest.  De man is zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld en mocht weer gaan. Op de vraag waar hij dan vervolgens naar toe moest gaan wordt helaas in dit berichtje geen antwoord gegeven, daar kunnen we ons dus alleen maar een voorstelling van maken en daar word je zeker ook niet vrolijk van. 


«   »