Volop dienstverlening en bereikbaarheid ZorgSaam Twenterand

TWENTERAND - Ondanks het coronavirus is ZorgSaam Twenterand met haar Zorginformatie•punten, webservice Helpende Handen, Meldpunt Eenzaamheid, Informatiepunt Vrijwilligerswerk en Belmaatje uitstekend bereikbaar. Dus voor vragen, informatie of voor het bieden van een helpende hand aan een mede-inwoner, neem gerust contact met ons op.

Zorg Saam Twenterand heeft haar dienstverlening en werkzaamheden aangepast op de huidige situatie. Zo proberen we deelnemers, bezoekers en vrijwilligers via telefoon en mail te vragen hoe het met hen gaat en vragen we of we nog iets voor hen kunnen betekenen.
Ook voor ondersteuning of individuele vragen - bijvoorbeeld dat u geen boodschappen kunt doen, niet zelf kunt koken of u heeft moeite uw dag in te vullen - kunnen inwoners contact met ons opnemen. Wij weten welke hulp er bij u in de buurt te krijgen is.

Zorginformatie•punten / Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand
De Zorginformatie•punten zijn hiervoor bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur op de volgende dagen:

  • Vriezenveen, Koningsweg 28 (0546) 481 450 ->   maandag, woensdag, donderdag, vrijdag
  • Vroomshoop, Oranjeplein 7h (0546) 481 460 ->   maandag, dinsdag en donderdag

Daarnaast kunt voor algemene vragen of informatie van 09.00 tot 13.00 uur contact met ons opnemen via telefoonnummer (0546) 481 456 of mail: contact@zorgsaamtwenterand.nl Ook het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via (0546) 481 458.

Automaatje is nu Belmaatje
Veel ouderen zitten nu noodgedwongen thuis. Hierdoor hebben ze veel minder sociale contacten dan normaal. Enerzijds omdat familie, buren en mantelzorgers niet op bezoek kunnen komen, maar ook doordat activiteiten niet doorgaan. Veel mensen missen het gezelschap en het maken van een praatje. In deze geïsoleerde weken kunnen we helaas niet langskomen, maar bellen kan wel. Zodat u met iemand kunt praten als u dat wilt. De ANWB AutoMaatje Twenterand telefoon blijft daarom aan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via (06) 8187 8151. Zo wordt AutoMaatje even een belmaatje. Onze vrijwillige planners zitten voor u klaar, zodat u even met iemand kan praten als u daar behoefte aan heeft.

Helpende Handen Twenterand
Wilt u graag inwoners helpen of u wilt geholpen worden, dan kunt u zich ook aanmelden via de webservice
https://helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl/berichten/vragen/

 

Seniorenmagazine SproakSaam
De nieuwe (maart)editie van seniorenmagazine SproakSaam, met een oplage van ruim 5.000 exemplaren, wordt dit keer niet huis-aan-huis bezorgd door onze vrijwilligers, omdat het om diverse redenen niet verantwoord is. SproakSaam is niettemin toch te lezen voor een ieder via de website https://www.zorgsaamtwenterand.nl/media/docs/Editie-1-2020-webversie.pdf
Is het voor u niet mogelijk SproakSaam digitaal te raadplegen en wilt u liever een gedrukt exemplaar ontvangen, dank kunt u SproakSaam afhalen bij de Zorginformatie•punten in Twenterand.


Géén activiteiten en bijeenkomsten tot 1 juni
ZorgSaam Twenterand had eerder al besloten alle groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inlopen voor jong en oud stil te leggen tot 1 juni. Het gaat dan bijvoorbeeld om SamenZijn, Eetmee, ontmoetings- en beweegactiviteiten. Wij volgen hiermee de lijn van de overheid.


Voor meer info en inhoudelijke vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw R. van Faassen of mail naar contact@zorgsaamtwenterand.nl


«   »