Ook in Den Ham steekt men de vlag uit

TWENTERAND - In navolging van Vroomshoop steekt men ook in Den Ham binnenkort de vlag uit. Nu het coronavirus ook de Hammenaren letterlijk beperkt in vrijheid, heeft een initiatiefgroep het idee opgevat om het brinkdorp toch enigszins feestelijk aan te kleden met vrijheidsvlaggen. “Het is natuurlijk erg jammer, dat alle activiteiten rondom 75 jaar vrijheid moeten worden afgelast”, zegt één van de initiatiefnemers. “Daarom lijkt het ons een mooi idee dat we met vlaggen uiting geven aan het feit dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven.” 

Het is de bedoeling dat de speciale vlag “Den Ham viert vrijheid” vanaf 6 april (de dag dat Den Ham werd bevrijd door de Canadezen) tot en met 5 mei buiten wordt gehangen. De eerste 200 vlaggen zijn inmiddels al besteld. Er is keuze uit een gevelvlag (20 euro) en een mastvlag (50 euro). De tweede ronde vlaggen wordt op 3 april besteld. Wie daar aan meedoet, heeft  uiterlijk 11 april de vlag thuis aan de deurklink hangen. Na de bestelling wordt een betaallink toegezonden. De vlag is bewust zonder datum gemaakt, zodat hij ook in de komende jaren op 5 mei kan worden gebruikt. Vlaggen bestellen kan via erik@erikkuiper.nl

Volgens de initiatiefnemers kan op deze manier toch een beetje feestelijk de vrijheid worden gevierd. “We hopen dat veel mensen meedoen, zodat we als Hammenaren toch uitdrukking kunnen geven aan onze dankbaarheid dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven.”

 


«   »