Er ging ook nog een belletje rinkelen bij Roswitha

TWENTERAND - Vannacht rinkelde er plotseling een belletje bij de fractievoorzitter van het CDA Twenterand. Gezien haar adres, dat zij in dit bericht overigens zelf naar buiten brengt, is de kans dat er in huize Uitslag de afgelopen periode wel wat weer gerinkeld heeft, beslist niet uitgesloten.

Hoe dan ook, dit laatste geluid wil zij graag met de inwoners van Twenterand delen.

Beste inwoners van Twenterand,

Ik wil wat doen, in deze tijd en ik denk dat velen van jullie dat ook hebben. Vervolgens schoot mij het volgende idee te binnen en ik hoop echt dat velen van jullie hieraan mee willen werken.

De koning en onze minister Hugo de Jonge hebben opgeroepen om het “eenzaamheidsvirus” tegen te gaan. Vooral voor die mensen die nu noodgedwongen geen bezoek mogen ontvangen om allerlei redenen. Verpleeghuizen worden gesloten en videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Videobellen kan op veel manieren. Via de webcam van een computer maar ook op telefoons. Als er aan de voorkant een camera op zit is dat vaak al genoeg. Een oud toestel voldoet al!

Wat is de bedoeling:

Heb je een oud(er) apparaat in de kast liggen dan niet meer wordt gebruikt? Dan willen we deze gaan verzamelen. Zorg dat de pincode gereset is, dus geen pincode op het toestel en dat de app voor het beeldbellen al geïnstalleerd is. (Skype- of Face time). Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden.

Vergeet de oplader niet!

Waarom dit initiatief:

Misschien denk je maar iedereen heeft toch een telefoon? Ik denk het niet! Ik hoop dat we hierdoor meer ouderen in contact kunnen brengen met anderen en een klein steentje kunnen bijdragen. Mocht blijken dat we straks telefoons over gaan houden dan gaan we deze na de crisis doneren aan een goed doel.

Wat kun jij doen!

Heb je een telefoon over, met een camera en wil je deze afstaan. Lever deze dan in, in een gesloten envelop op één van de volgende adressen: Graag in de brievenbus deponeren en niet aanbellen, om zoveel mogelijk contact te vermijden!

Let daarbij nog even op de volgende punten:

  • is de pincode van het toestel verwijderd en is het toestel gereset;
  • heb je de app geïnstalleerd en op een goede zichtbare plek op het toestel gezet (Skype of Face-time)
  • heb je de oplader ook meegeleverd                   

 

Vriezenveen:       

Vriezenveen:                          

Vroomshoop:      

Westerhaar:         

Den Ham:

Martino Vos  

Frouwke Bramer                    Roswitha Uitslag-van Riggelen 

Alie Reekers 

Johan Oordt                  

De Koolmees 22

Garvesingel 59

Hoofdstraat 33 

Hoofdweg 182

Grotestraat 20

7671 VP Vriezenveen

7672 BK Vriezenveen

7681 DJ Vroomshoop

7676 AK Westerhaar

7683 BB Den Ham

We hopen dat er meer mensen mee willen helpen en hun adres willen opgeven als inleverpunt. Mocht je mee willen helpen, geef dit dan door via email: r.uitslag@twenterand.nl of via de app: 0652831909

Houd de facebookpagina: CDA Twenterand of Roswitha Uitslag- van Riggelen & Twenterandse politiek goed in de gaten voor meer info. En last but not least. Help ons door te delen. Hoe meer mensen dit lezen hoe beter dit is. Dank jullie wel!