Heeft de pandemie gevolgen voor de uitzending van 19 maart?

VROOMSHOOP - Het Coronavirus laat zijn sporen na en het dagelijks leven staat volledig op z’n kop. Hoe ver kun je vooruit kijken en wat staat ons allemaal nog te wachten? Dat zijn gedachten die bij veel mensen op dit moment door het hoofd spelen. Presentator Walraven:  ‘Wij maken een rechtstreekse uitzending zonder publiek dus normaal gesproken lijkt de uitzending van komende donderdag gewoon door te kunnen gaan, met als gasten Erik Kobes, fractievoorzitter van de VVD en Marcus Elzinga, fractievoorzitter van GBT.

Maar wat is normaal op dit moment?’

Dat het in deze uitzending ook zal gaan over de uitgebroken pandemie en de rol die de gemeente, maar ook de inwoners hierin kunnen spelen, aan de orde komt lijkt een zekerheid. Natuurlijk worden de grote maatregelen landelijk genomen, maar ook in de marge kan de gemeente zeker wel het één en ander doen.

Zoals de voorzitter van de stichting Kant nog Wal, Jan de Haan in de vorige uitzending kenbaar maakte staat er op 19 maart een informatiebijeenkomst gepland voor de circa 310 gedupeerden met huizen langs het kanaal Almelo De Haandrik. Aangezien de verwachting is dat hier zeker meer dan 100 mensen op af zullen komen, lijkt deze bijeenkomst door het Coronavirus niet door te kunnen gaan. Mogelijk dat de Delta Media Groep op 19 maart een rol kan spelen in de verspreiding van deze informatie waarbij er tevens online ook rechtstreeks vragen gesteld kunnen worden, waar tijdens de uitzending op in kan worden gegaan. Walraven: ‘Ik heb dit aanbod neergelegd bij Jan de Haan en of er gebruik van wordt gemaakt is uiteraard aan de stichting. Dit zou dan wel inhouden dat de uitzending met Kobes en Elzinga op een ander moment gaat plaatsvinden. Ik ben er van overtuigd dat beide heren als dit aan de orde zou komen, voor deze gebeurtenis graag hun plaats willen afstaan.' 

Vooralsnog zijn echter de gasten Erik Kobes en Marcus Elzinga en begint de uitzending donderdagavond om 19.00 uur en wordt deze rechtstreeks uitgezonden via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina van het programma.

 


«   »