Mindful opvoeden, gekker moet het niet worden Loes

VROOMSHOOP - Natuurlijk gaat het om de inhoud van een cursus en niet om de naam. Maar juist omdat de trend is om Jip en Janneke taal te gebruiken in de communicatie en ook laaggeletterdheid in ruime mate aanwezig is in Twenterand, had Loes voor deze cursus toch echt een andere naam moeten kiezen. Het Engelse woord mindful betekent dat je op een zeker moment heel bewust met iets bezig bent. Dus als het over opvoeden gaat, dat je dit bewust doet en er dus over nagedacht hebt. Daar zijn zeker mooie Nederlandse woorden voor te bedenken, waarbij iedereen ook direct begrijpt wat je er mee bedoelt. Maar terug naar de cursus, die is er door de gekozen naam natuurlijk niet minder belangrijk door geworden.

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Opvoeden training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

  • We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”
  • “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”
  • “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Voor wie, waar en wanneer?

Deze Mindful Opvoeden training is bedoeld voor ouders van kinderen van 0-19 jaar.

De gratis cursus vindt plaats in Flierpark gebouw Vroomshoop aan De Bijvank 18 in Vroomshoop.
De bijeenkomsten van 19.30 – 21.30 uur vinden plaats op 1, 8, 15, 22 april en 6, 13, 20, 27 mei.

Aanmelden kan via de agenda van www.loes.nl


«   »