Delta FM uit de lucht en Vechtdal Breed in de lucht

VROOMSHOOP - De Website van de lokale omroep Delta FM is niet langer actief en sinds een paar weken ook niet meer te bereiken. Bij het inloggen op het oude en inmiddels toch heel vertrouwde webadres van Delta FM wordt u nu automatisch doorgestuurd naar het nieuwe adres vechtdalbreed.nl.

Het is overigens best wel even wennen aan de nieuwe site, niet alleen aan de nieuwe uitstraling, maar ook omdat je als bezoeker een keuze moet maken tussen informatie over Hardenberg of over Twenterand. Binnen korte tijd zullen hopelijk zowel de bezoekers, maar ook de vrijwilligers die de content op de nieuwe site zetten, aan het nieuwe format gewend zijn.

Ook de website van de Delta Piraat heeft een metamorfose ondergaan en zou via een link op de site van Vechtdal Breed te bereiken moeten zijn. Dat blijkt nog niet helemaal te lukken, maar daar wordt aan gewerkt en valt onder de kleine ongemakken die een nieuwe website kennelijk altijd met zich meebrengt.  De nieuwe site van de Delta Piraat blijft overigens ook in de toekomst wel gewoon bereikbaar via het vertrouwde webadres deltapiraat.nl 

Onder leiding van kwartiermaker Jos van den Born zijn de lokale omroepen NOOS en de Delta Media Groep hard bezig de samenwerking te versterken en een eerste stap is deze gezamenlijke website. Inmiddels zijn de gesprekken gestart tussen de vrijwilligers van NOOS en Delta. Deze gesprekken vinden plaats in diverse geformeerde werkgroepen, waaronder bijvoorbeeld een werkgroep marketing, een werkgroep techniek en een werkgroep redactie. Deze gesprekken moeten leiden tot een concept businessplan, om niet alleen de samenwerking te verbeteren en te kunnen profiteren van elkaars kennis van zaken, maar ook om te gaan voldoen aan de eis van het Rijk om te komen tot 80 streekomroepen in plaats van 240 kleinschalige lokale omroepen.

Kwartiermaker van den Born begeleidt en geeft vorm aan deze samenwerking in opdracht van de beide betrokken gemeenten en komt in april/mei met een eerste rapportage over hoe deze samenwerking er in de praktijk uit kan gaan zien. In de nieuwe gevormde streekomroep Vechtdal Breed is overigens ruimte voor andere lokale omroepen zoals bijvoorbeeld Ommen, Dalfsen, Hellendoorn en Wierden.

De insteek is een verregaande samenwerking en van een fusie tussen de beide omroepen is voorlopig nog geen sprake, maar wordt in de toekomst niet uitgesloten. Delta FM blijft dus voorlopig de lokale omroep van Twenterand en presentator Walraven van het programma Politieke stem op Delta FM hoeft dus de naam van zijn programma ook niet te wijzigen. Walraven: 'Ik heb al wat voorstellen voorbij zien komen, zeker is dat 'Politiek leed op Vechtdal Breed' het ook in de toekomst niet gaat worden.' 


«   »