Veel belangstelling koopappartementen Vroomshoop

VROOMSHOOP - Over gebrek aan belangstelling voor de 15 koopappartementen had ondernemer Niek Schipper van Kroon BV uit Borne niks te klagen. Zo'n grote belangstelling had hij niet verwacht, gaf hij dan ook aan. Het waren over het algemeen senioren die op deze informatiebijeenkomst af waren gekomen en die leken zonder uitzondering zeer geïnteresseerd.

Hierdoor werd weer eens duidelijk dat er buiten woonruimte voor jongeren, zeker ook behoefte is aan woningen voor senioren. Appartementen met de voorzieningen en het openbaar vervoer op loopafstand, is voor senioren die langer zelfstandig willen blijven wonen, een absolute vereiste en daar voldoet de locatie van het voormalige MCC terrein volledig aan. 

De medewerkers van het bedrijf hadden de handen vol om alle belangstellende tekst en uitleg te geven over de plannen. De prijzen van de appartementen variëren van 200.000 euro voor een kleine 70 vierkante meter op de begane grond tot 350.000 euro voor een appartement van 115 vierkante meter op de bovenste verdieping. Een prijs van 3000 euro per vierkante meter is overigens zeker niet ongebruikelijk bij dit soort appartementen. 

De plannen zijn gebaseerd op een door de gemeente Twenterand uitgeschreven wedstrijd onder architecten, die door Building Design werd gewonnen, ook een bedrijf uit Borne met raakvlakken richting Kroon BV. Iedereen is het er overigens over eens dat het een zeer geslaagd en modern ontwerp is. 

Dat de belangstelling zo groot was is een eerste stap in de richting van het afsluiten van koopcontracten, want daar gaat het tenslotte allemaal om. De bouw wordt gestart als er 10 appartementen zijn verkocht. Als de belangstelling van vanavond hiervoor maatgevend is, lijkt dat geen probleem te gaan worden. Maar de handtekeningen moeten natuurlijk nog wel gezet worden.  


«   »