Enge plekken in Vroomshoop

VROOMSHOOP/GEERDIJK - De Dorpsraad Vroomshoop – Geerdijk is een burgerinitiatief welke probeert een verlengstuk richting de gemeente te zijn voor de inwoners van Vroomshoop en de Geerdijk. Loopt u met uw straat, sportvereniging of een andere willekeurige groep mensen tegen een probleem aan en vindt u het lastig om het samen met de gemeente op te lossen, neem dan contact op met de Dorpsraad en wij zullen u helpen! Deze tekst staat te lezen op de site van deze dorpsraad, een dorpsraad die heel actief is.

Op 19 februari 202 werd het volgende stuk gepubliceerd, opgesteld door dorpsraadslid Jos Veldhuis 

Als Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk vinden wij veiligheid ontzettend belangrijk, daarom willen wij graag samen met jullie de “enge plekken” in kaart brengen. Dat kunnen gevaarlijke verkeerspunten zijn, maar bijvoorbeeld ook plekken waar je in het donker niet graag langs komt.

Nu hebben wij natuurlijk al een groot aantal punten op het oog, maar we horen graag van jullie aan welke “enge plekken” nog iets gedaan kan worden.

We geven alvast 3 voorbeelden:

1: Het kruispunt bij de Tonnendijkbrug. Hier zijn we al volop mee bezig en hopen dat dit jaar meer bekend wordt hoe dit aangepakt wordt.

2: Rondom en op het treinstation van Vroomshoop. Hier vinden veel vernielingen plaats, is geen sociale controle, is het donker en voelen mensen zich vaak onveilig. Ook hier zijn we mee bezig om o.a. camerabewaking te krijgen. Dit is echter een heel heen en weer geschuif door veel instanties. Ook Reizigersvereniging ALMA heeft aangegeven dit punt op te gaan pakken.

3: Brengen en halen kinderen bij de Oranjeschool. Hier zijn wij in het verleden al mee bezig geweest. Destijds hebben we een oplossing bij de gemeente aangedragen op met de grondeigenaar in gesprek te gaan en zou er volgens ons een oplossing te vinden moeten zijn. Helaas is dat onder de vormalige wethouder niet gelukt, maar uit nieuwe ontwikkelingen blijkt dat er nu alsnog een oplossing komt voor een achteringang, zodat niet al het verkeer langs het kanaal hoeft te gaan. Daar zijn wij als Dorpsraad erg blij mee.

Dat waren 3 voorbeelden van onze kant. We horen graag van jullie welke “enge plekken” nog meer aandacht verdienen. Dan kunnen wij dat gaan bundelen en meenemen naar de Gemeente Twenterand om te kijken of er oplossingen mogelijk zijn.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk!
Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk

Op 22 februari 2020 reageerde de PVV Twenterand als volgt: 'Het feit dat inwoners dit een enge plek vinden, kwam voort uit communicatie van de Dorpsraad met onze inwoners. Mensen mijden het station zelfs. Veel zou kunnen worden opgelost door op het station veelvuldig te handhaven en door camera’s op te hangen. De PVV Twenterand heeft dan ook de volgende vragen.


«   »