Prins Alwin heeft de sleutel in handen

SMOEZENLAAND - Vrijdagavond kreeg prins Alwin de sleutel overhandigd van burgemeester van der Kolk. Vier dagen lang regeert de Hoogheid van carnavalsvereniging De Smoezen over de gemeente, die voor deze gelegenheid is omgedoopt in Smoezenlaand.

Wat de inwoners er van gaan merken is nog even afwachten, maar de overhandiging van de sleutel was een mooie opmaat naar alles wat er dit weekend staat te gebeuren. Voor even vallen rangen en standen weg en wordt er samen feest gevierd, waarbij, zeker in Smoezenlaand, geloof, ras of afkomst geen rol spelen. 

Het is altijd weer een feest als De Smoezen vergezeld van de Smoezenbloazers , het gemeentehuis aan het Manitobaplein intrekken, want feesten dat kunnen de Smoezen. 

De burgemeester hield zich ook nu weer keurig aan de dresscode die behoort bij deze speciale en formele gelegenheid. Maandagavond om elf minuten over elf krijgt zij de sleutel weer terug en kan zij haar taken weer oppakken. Normaal gesproken geeft zij de sleutel slechts één keer per jaar uit handen, maar rond september zal zij dit nog een keer doen, maar voor die gelegenheid gelden andere kledingvoorschriften en is het niet voor slechts vier dagen. 


«   »