Kippenboer Hotting wint weer een rechtszaak

GEERDIJK - Marc Hotting, die een biologisch kippenbedrijf runt, wint weer een rechtszaak, maar Marcel Middelkamp van Leefbaar Buitengebied geeft zich nog lang niet gewonnen en geeft aan verder te procederen mede namens twee buren van de kippenboer. Ondanks dat de ingediende bezwaren door drie bestuursrechters, ongegrond werden verklaard, laat men het er dus niet bij zitten. Hotting ziet een gang naar de Raad van State overigens met vertrouwen tegemoet, maar vraagt zich wel af hoelang dit nog moet doorgaan, want betrokken worden bij gerechtelijke procedures, hakt er op meerdere fronten best in.

Niet alleen heeft hij al een aantal rechtszaken achter de rug, maar ook handhavers van de gemeente en de omgevingsdienst Twente kwamen een aantal keren een kijkje nemen op zijn bedrijf. Zowel de rechters als de handhavers hebben echter nooit zaken kunnen constateren die tegen de regels waren, ondanks de vele vermeende overtredingen waarvan de stichting en de buren hem steeds opnieuw weer van beschuldigden.  

Van je buren moet je het hebben, maar Hotting geeft aan dat hij vanuit de buurt ook veel bijval krijgt. Iedereen heeft overigens het recht te klagen, maar het houdt natuurlijk wel een keer op en je moet je op een gegeven moment toch eens afvagen waar je mee bezig bent, als alle instanties je steeds weer in het ongelijk stellen. Echter ook in dit geval moet kennelijk de Raad van State weer het laatste woord spreken.


«   »