Nieuwe site van de Delta Media Groep nu actief

TWENTERAND - De nieuwe website van de lokale omroep van Twenterand, Delta FM, werd in oktober 2019 al geïntroduceerd, maar het heeft tot 17 februari 2020 geduurd voordat deze voor de dagelijkse berichtgeving volledig in gebruik werd genomen. Er is nu definitief afscheid genomen van de oude Delta site en voor de dagelijkse berichten en het verenigingsnieuws moet u voortaan naar de nieuwe site vechtdalbreed.nl . Ook de nieuwe website van de Delta Piraat kunt u via deze gezamenlijke site van Delta en NOOS, de lokale omroep van Hardenberg, bereiken. In de loop van deze week wordt u automatisch door gelinkt naar de nieuwe website, als u de oude site probeert te bereiken, maar dat is natuurlijk wel een keer afgelopen, dus het is verstandig zo snel mogelijk vechtdalbreed.nl te gaan gebruiken.

De beide omroepen blijven voorlopig onder hun eigen naam uitzenden en opereren, maar een fusie wordt in de toekomst zeker niet uitgesloten en de kans is groot dat er tegen die tijd nog een aantal andere lokale omroepen aanschuiven. Kwartiermaker Jos van de Born, is volop bezig met de plannen om de samenwerking tussen NOOS en Delta in goede banen te leiden en komt in april/mei 2020 met een businessplan. Door de samenwerking kunnen er zaken gezamenlijk opgepakt worden en dat levert voordelen op voor de beide omroepen. 

Inde oprichtingsakte van de stichting is dit als volgt verwoord: 'Het komen tot een verregaande samenwerking tussen de oprichters, zijnde meerdere lokale omroepen, waarbij wordt gestreefd om de doelstelling te bereiken die de overheid heeft verordonneerd en te komen tot een regionale omroep die er voor zorg draagt dat gevormde regio voldoet aan de ICE norm en waarbij aan de door de overheid beoogde kwaliteitseisen wordt voldaan.'


«   »