Drie voorleeskampioenen 2020 in de gemeente Twenterand!

TWENTERAND - In de Brede school van Den Ham werd op 11 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Vayèn van Os van basisschool Weemewereld, Anne Kremer van De Maten en Silke Strijk van CBS De Regenboog uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand.

Deze drie kampioenen gaan Twenterand op 11 maart vertegenwoordigen in de halve finale, die plaats vindt in Theater “De Carrousel“ in Ommen. De winnaars hiervan gaan door naar de provinciale finale.

Er werd in Twenterand voorgelezen in drie rondes, met telkens zes of zeven voorlezers. Winnaar van de eerste ronde werd Vayèn van Os, die de zaal boeide met een humoristisch verhaal uit het boek ‘Matilda’ van de schrijver Roald Dahl, waar de jury haar petje voor af nam.

                          Vayèn van Os

Anne Kremer, winnaar van de tweede ronde, las voor uit ‘Hotel Kindervreugd’ van Janneke Schotveld. Zij las dit bijzondere verhaal over Dup die in een hotel verblijft, dat meer lijkt op een kostschool dan op een hotel, met veel overtuiging voor. In ronde drie was de strijd om de eerste plaats het grootst. Uiteindelijk koos de jury voor Silke Strijk, die een prachtig verhaal voorlas uit ‘Iep!’. Een jeugdboek over een meisje met vleugels geschreven door Joke van Leeuwen.

De jury bestond uit Gerda Dorman, voormalig docent Nederlands aan het Noordik in Almelo, Marijke Spoor, taalcoach bij het Taalpunt Twenterand en de leesconsulent Sipy Bos. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars  een boekenbon en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een medaille en een roos.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de Bibliotheken.


«   »