Ook in Twenterand werd het wat omstuimig

TWENTERAND De storm Ciara, spreek het uit als Keera, want het is Iers, die dit weekend over Nederland raasde, zorgde voor onstuimig weer. Overigens hebben de Duitsers het over Sabine, kennelijk vindt er ergens bij Oldenzaal een naamsverandering van deze storm plaats. Maakt het er allemaal een stuk duidelijker op. Gisteren was het hoogtepunt van de storm en de brandweer van Twenterand heeft diverse meldingen ontvangen. De brandweer van Den Ham mocht als eerste uitrukken voor een stormschade bij de Jumbo aan de Grotestraat in Den Ham en Vriezenveen werd opgeroepen om een stormschade af te handelen aan de Weidehuislaan op de grens tussen Twenterand en Almelo. 

Aan de Vriezendijk in Den Ham is een dakplaat los gewaaid van een bedrijfshal. Omdat deze gevaarlijk los hing heeft de brandweer deze verwijderd en veilig gesteld. Het betrof een grote plaat die door de harde wind los gerukt was en dreigde op de weg te vallen.

Een boom is ‘s middags rond 14:30 op een berging van een huis gevallen als gevolg van de harde wind aan de Gruto in Vroomshoop. Hierbij is een raam van de berging gesneuveld. De brandweer heeft de boom weg gehaald om verder schade te voorkomen. Vriezenveen mocht daarna nogmaals naar Almelo voor een stormschade aan de Rombout Verhulstlaan.

Daarna kwam de volgende stormschade melding aan de Bevert in Vroomshoop rond 21:45 uur. Ter plaatse bleek dat er tijdens een zware bui met onweer en harde windvlagen het dak van een afdak achter een woning er compleet is afgewaaid. De delen van het dak lagen verspreid achter het huis en in de directe omgeving. De brandweer heeft de restanten van het dak verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar is de schade aanzienlijk.

Bij vd Bosch Beton aan de Daarlerveenseweg in Vriezenveen is rond 22.00 uur een stapel betonnen tegels omgevallen. De oorzaak was de wind en de tegels lagen verspreod over de weg. De brandweer heeft samen met de politie de weg afgesloten en handmatig alle tegels van het wegdek verwijderd. De brandweer van Den Ham kreeg daarna een melding voor een stormschade aan de Rohorst in Den Ham.

De brandweer van Vriezenveen werd als laatste zondag even na 23.00 uur opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Prinsenweg in Vriezenveen. Ter plaatse bleek een boom te zijn omgewaaid die een groot deel van het wegdek blokkeerde. De brandweer heeft de takken weggezaagd en de weg weer vrij gemaakt.

Gezien de meldingen in andere delen van het land viel het allemaal in Twenterand wel mee en gelukkig vielen er geen slachtoffers. Mede door de oproep om zondagavond/nacht niet meer de weg op te gaan gold dat ook voor de rest van Nederland, althans tot aan dit moment.

Bron 112twenterand.com


«   »