Het duurde even, maar dan krijg je ook wat

VRIEZENVEEN - Al jarenlang is het centrum van Vriezenveen een ondergeschoven kindje en waar de andere kernen stappen maken in de ontwikkeling van de centra, bleef het in het centrum van Vriezenveen wat de ontwikkelingen betreft heel lang stil en met name ongezellig. Natuurlijk kwamen de mensen wel naar het centrum om de boodschappen te doen, maar daarna vertrok men weer snel uit het centrum. Waar bijvoorbeeld Vroomshoop een forse ontwikkeling heeft doorgemaakt, bleef het in de grootste kern van Twenterand veel te lang stil. 

                                                                                                                                                                                     foto/art impressie Hams & Jansen Bouw

 

Maar er komen nu toch aantoonbaar ontwikkelingen die daar wat aan gaan doen. Het gat van Vriezenveen, de oude locatie van Mon Repos, wordt binnenkort opgevuld door Aldi en ook het wonen in het centrum van Vriezenveen wordt binnenkort uitgebreid en aantrekkelijker gemaakt door de bouw van een appartementencomplex. Ondernemer Siebolt Nijland heeft de locatie van Sixty-Five aangekocht en ontwikkelde plannen om er appartementen te bouwen. Op de foto een art impressie van de plannen, waar binnenkort mee wordt gestart. 

Veel Vriezenveners hebben herinneringen aan Sixty-Five en over de meeste herinneringen wil men ook nog wel praten en dat zijn mooie verhalen. Maar de tijden veranderen en de jeugd kiest, om wat voor reden dan ook, een andere invulling waardoor de discobar al een aantal jaren gesloten was. Goed dat er op deze plek nu weer leven in het centrum van Vriezenveen wordt gebracht. Wonen, werken en gezellig winkelen in het centrum van Vriezenveen is de stip op de horizon, een stip die gelukkig steeds meer concreet wordt ingevuld. Het wordt ondertussen ook wel eens tijd, zijn de geluiden die je veelvuldig voorbij hoort komen. 

In totaal worden er 20 appartementen gebouwd en de prijzen variëren van 255.000 tot 550.000 euro, tevens komen er enkele huurappartementen. Dat het complex energieneutraal wordt is bijna een verplichting tegenwoordig..

Dit is weer een stap in de richting van een Vriezenveens centrum waar de inwoners trots op kunnen zijn en er bovendien graag willen komen en niet alleen om de dagelijkse boodschappen te doen.


«   »