Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

TWENTER - Brandweer Twente start maandag 27 januari met een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is voor 18 kazernes op zoek naar 36 mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Durf jij het aan?

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Voor de meeste kazernes zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije instroom). Dus mensen die in de buurt van een kazerne wonen of werken. Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die, naast de functie van manschap, de duikersrol willen vervullen. Als duiker ga je meedraaien in de kazernering van Almelo. Voor dit specialisme geldt een aanvullende opleiding. Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: de inwoners rekenen op de brandweer en daarbij is de inzet van vrijwilligers cruciaal. De vrijwilliger krijgt een vergoeding voor de vakopleiding, de wekelijkse oefeningen en de uitruk.

De campagne zich ook op een nieuwe doelgroep: flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. Voor de kazernes Boekelo, Borne, Ootmarsum en Tubbergen biedt Brandweer Twente gratis werkplekken met voorzieningen aan. Belangstellenden worden aan één van deze kazerne verbonden, zodat ze onderdeel van het lokale team worden. De flexwerkende vrijwilliger moet gemiddeld tenminste twee dagen in de week in de kazerne kunnen zijn en rukt bij een alarmering uit. De brandweeropleiding, oefeningen en uitrukken worden vergoed en de werkplek is gratis. Belangstellenden kunnen mailen naar k.groenewegen@brandweertwente.nl.

Solliciteren kan tot en met zondag 15 maart via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Hier staat ook meer informatie over de inhoud van het vak en voor welke kazernes mensen nodig zijn. Op 8 februari organiseert Brandweer Twente voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over de inhoud van het vak en de praktijk


«   »