Bus aangeboden voor deelnemers dagbesteding

DEN HAM - Voor de deelnemers van de dagbesteding in Den Ham is een mooie bus beschikbaar gesteld ter ondersteuning van de dagactiviteiten van Carintreggeland-Dagbesteding Den Ham. De aankoop van de bus wordt gerealiseerd door de Stichting Voor Elkaar Twenterand, het Haringgilde en het Hammer Ondernemers Collectief (HOC).

De oude bus is niet meer door de APK-keuring gekomen. Omdat er geen geld beschikbaar was voor een vervangende bus werd gekeken naar een oplossing. Deze werd gevonden doordat de drie organisaties een forse donaties wilden doen. Met dank aan Autobedrijf Bertil Jansen die een goede en veilige bus had staan. Zij hebben de bus nog eens grondig nagezien.Vorige week werd de bus officieel aangeboden.

Bij de dagbesteding aan het Goosenplein 1A in Den Ham komen bezoekers met diverse ondersteuningsbehoeftes. Er worden individuele en groepsactiviteiten aangeboden waaraan bezoekers kunnen meedoen. Denk aan geheugentraining, braintrainer, creatief bezig zijn en bewegen. Er is altijd tijd voor individuele aandacht. Tussen de middag wordt er samen (warm) gegeten en vervoer van en naar huis wordt geregeld. Als u eens wilt komen kijken, loop dan gerust binnen.

De bus kan een belangrijke ondersteuning bieden voor de dagactiviteiten. Zo kan de bus gebruikt worden voor bijvoorbeeld een bezoek aan de markt en museum. Of gewoon een (rond)rit in de natuur.

Carintreggeland. neemt de verzekering en belasting voor haar rekening. Wie het onderhoud van deze bus gaat betalen wordt in dit bericht niet vermeld, maar dat gaat zeker goed komen. Er zijn 4 vrijwilligers beschikbaar die op de bus kunnen rijden. De bus kan op aanvraag tegen vergoeding ook voor overige belangstellenden beschikbaar gesteld worden in Twenterand, mits de vrijwilligers kunnen.

Op foto 1 v.l.n.r. Johan Oordt, Joke Pasop en Erik Kuiper.

Op foto 2 v.l.n.r. Auke Koops van ’t Jagt, Herna Wind en Jerry Blekkenhorst.


«   »